Antena 3 CNN Actualitate PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA: Un oraş cere intrarea în INSOLVENŢĂ din cauza datoriilor

PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA: Un oraş cere intrarea în INSOLVENŢĂ din cauza datoriilor

PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA: Un oraş cere intrarea în INSOLVENŢĂ din cauza datoriilor
07 Iun 2013   •   16:36

Aninoasa este primul oraş din România care ar putea intra în insolvenţă. Primaria a depus la Tribunalul Hunedoara o cerere de intrarea în insolvenţă din cauza datoriilor care depăşesc bugetul local.

Gradul de îndatorare al Primăriei Aninoasa a ajuns la  150%, iar valoarea creditelor bancare este de 5,7 milioane lei, în condiţiile în care bugetul local pe acest an a fost stabilit la 4,2 milioane lei.

Primarul oraşului, Nicolae Dunca, a declarat într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că din momentul preluării mandatului în Aninoasa, în 2012, a reuşit să achite 30 de miliarde de lei vechi datorii. Dunca susţine că vinovat de această situaţie este fostul primar, care s-a aflat la cârma oraşului timp de 20 de ani.

Cea mai mare datorie a Primariei Aninoasa este către Banca Comerciala Româna, valoarea sumei care trebuie restituită fiind de 3,5 milioane lei.

Viceprimarul a menţionat că autorităţile locale vor depune la Tribunalul Hunedoara, în urmatoarele zece zile, mai multe documente prin care Primaria să obţina starea de insolvenţă. Astfel, autoritătile locale speră că nu vor mai trebui să plăteasca penalităţi.




×
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close