Antena 3 CNN Actualitate Premierul Emil Boc şi oficialii FMI au încheiat discuţiile

Premierul Emil Boc şi oficialii FMI au încheiat discuţiile

Premierul Emil Boc şi oficialii FMI au încheiat discuţiile
Sursa foto: Emil Boc
08 Mai 2010   •   15:33

La Palatul Victoria, s-au terminat discuţiile dintre dintre reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional şi Guvernul Boc.

Rămasă în România pentru încă trei zile, delegaţia FMI îşi continuă sâmbătă negocierile cu autorităţile române. Experţii Fondului Monetar Internaţional s-au urmează întâlnit sâmbătă, la ora 15, cu membrii cabinetului Boc, la Palatul Victoria. Aceasta a fost prima întâlnire a primului-ministru cu reprezentanţii Fondului din actuala misiune de evaluare.

Discuţiile s-au axat pe impactul pe care îl vor avea măsurile anunţate de preşedintele Traian Băsescu. Experţii Fondului vor avea întâlniri şi cu reprezentanţii partidelor de opoziţie.

Luni vor fi făcute publice, în cadrul unei conferinţe de presă, toate măsurile şi deciziile care vor fi luate în urma misiunii de evaluare a FMI. Tot atunci, va fi prezentată şi o scrisoare suplimentară la acordul stand-by cu Fondul.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat joi seară că, în urma negocierilor cu FMI, autorităţile române au ales soluţia reducerii salariilor bugetare cu 25%, a pensiilor cu 15% şi să scadă "masiv subvenţiile", în loc de majorarea semnificativă a principalelor taxe, respectiv cota unică şi TVA. Şeful statului a menţionat şi că ajutorul de şomaj va scădea cu 15%.

România are în derulare un acord de împrumut extern cu FMI, UE şi alte instituţii financiare internaţionale în valoare de 20 miliarde euro. O misiune FMI se află în această săptămână la Bucureşti pentru cea de-a patra evaluare a derulării programului economic care condiţionează împrumuturile.

Antena3.ro

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close