Antena 3 CNN Actualitate Presa spaniolă, despre Ioan Clămparu: Interlopul s-a predat, nu a fost prins

Presa spaniolă, despre Ioan Clămparu: Interlopul s-a predat, nu a fost prins

Presa spaniolă, despre Ioan Clămparu: Interlopul s-a predat, nu a fost prins
Sursa foto: Foto: Antena 3
23 Sep 2011   •   22:23

Poliţiştii spanioli răsuflă uşuraţi după prinderea lui Ioan Clămparu, românul care a coordonat una dintre cele mai mari reţele de prostituţie din Europa. L-au căutat atât de mult, încât aproape că devenise pentru ei o legendă, o fantomă care le fugea mereu de sub nas. Presa spaniolă scrie că, de fapt, interlopul s-a predat şi nu a fost prins, la un filaj, aşa cum s-a anunţat oficial.

Ioan Clămparu, zis Papa, Naşul sau Cabeza de Cerdo - Cap de Porc, în spaniolă - nu se temea de nimic. Imediat ce a ieşit din închisoare, in 1999, unde a stat pentru o crimă, a pus la punct o organizaţie după tiparul Camorrei.

Condamnat la Sibiu, în lipsă, la 13 ani de închisoare şi dat în urmărire internaţională în 2004, Ioan Clămparu şi-a stabilit cartierul general la Madrid. Supraveghea totul şi se zvonea chiar că şi-ar fi modificat amprentele şi înfăţişarea ca să-şi piardă urma.

Fetele pe care le obliga să se prostitueze umblau îmbrăcate la fel, erau silite să accepte doar clienţi spanioli, nu aveau voie să vorbească una cu alta.

Pentru politiştii din Spania, Clămparu era în ultimii ani o fantomă. Un fel de Zorro cum povesteşte un ofiţer spaniol. Ştiau că există, dar nu îl văzuseră niciodată. Interlopul a fost căutat cu ajutorul FBI şi o dată, le-a scăpat printre degete.

Versiunea sa oficială a fost că era obosit să tot ducă o viaţă de fugar, că nu putea să meargă nicăieri. Cred că se gândeşte că o parte din delictele de care este acuzat în Spania vor fi în acest fel prescrise.

Clămparu va fi audiat de un judecator, pentru punerea in aplicare a mandatului european de arestare.


×
Subiecte în articol: ioan clamparu politisti Spania
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close