Antena 3 Actualitate Președintele CJ Vrancea, Marian Oprișan, împotriva deciziei lui Nelu Tătaru de a numi o conducere militară la Spitalul din Focșani: "Nu e o situație critică"

Președintele CJ Vrancea, Marian Oprișan, împotriva deciziei lui Nelu Tătaru de a numi o conducere militară la Spitalul din Focșani: "Nu e o situație critică"

13 Apr 2020   •   14:52
Președintele CJ Vrancea, Marian Oprișan, împotriva deciziei lui Nelu Tătaru de a numi o conducere militară la Spitalul din Focșani: "Nu e o situație critică"
Sursa foto: Foto: captură Antena 3

Președintele Consiliului Județean (CJ) Vrancea, Marian Oprișan, a declarat că nu susține decizia luată de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, de a numi o conducere militară la Spitalul „Sfântul Pantelimon” din Focșani, întrucât „nu există o situație critică așa cum s-a încercat acreditarea ideii”.

„Responsabili morali pentru gestionarea epidemiei COVID-19 sunt cei din PNL Vrancea! Astăzi (luni - n.red.) la Focșani, ministrul sănătății a dat curs solicitării PNL de a numi o conducere militară la Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon” Focșani, pe perioada stării de urgență. Decizia ministrului s-a bazat pe faptul că actualul manager al spitalului este infectat COVID-19, iar cei din conducerea spitalului sunt contacți direcți. Atrag atenția asupra faptului că la Spitalul Județean Focșani, spital aflat în subordinea Ministerului Sănătății, nu există o situație critică așa cum s-a încercat acreditarea ideii de către liberali și ziariștii lor de casă!”, a transmis Marian Oprișan, printr-un comunicat de presă.

Nelu Tătaru a spus luni dimineața că managementul de la Spitalul Județean Foșcani va fi asigurat de cadre medicale, pe perioada stării de urgență.

„Având în vedere că tot managementul spitalului judeţean este infectat cu COVID-19 - managerul şi ceilalţi sunt contacţi, am luat decizia împreună cu ministrul Apărării să dăm un ordin de misiune în care managementul pe perioada stării de urgenţă să fie asigurat de cadre militare medicale venite din ţară de la Spitalul din Braşov, precum şi de aici de la spitalul militar. (...) Avem început un proces de evaluare a întregului personal. A fost o anchetă epidemiologică care a fost scăpată de sub control”, a spus Nelu Tătaru.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close