Antena 3 CNN Actualitate Preţul gigacaloriei s-a dublat în Bucureşti. Peste un milion de oameni aşteaptă primele facturi

Preţul gigacaloriei s-a dublat în Bucureşti. Peste un milion de oameni aşteaptă primele facturi

Peste un milion de bucureşteni aşteaptă cu sufletul la gură primele facturi din această iarnă, după ce preţul gigacaloriei s-a dublat.

de Radu Tiliță    |    29 Oct 2022   •   18:15

După ce că plătesc de două ori mai mult, oamenii nici măcar nu primesc ceea ce li se cuvin. Un sfert din blocurile racordate la sistemul centralizat nu au avut apă caldă şi căldură din cauza avariilor de reţea.

Spre exemplu, pentru o garsonieră, un bucureştean ar putea plăti în fiecare lună, o medie de 500 de lei, dacă va primi apă caldă şi căldură.

Primăria încearcă să rezolve cât mai curând aceste probleme legate de avariile din Bucureşti. La începutul acestei săptămâni, compania Termoenergetica a început livrarea căldurii în blocurile din Capitală, însă din cauza şantierelor şi a avariilor, un sfert dintre cei care încă mai sunt racordaţi la sistemul centralizat nu au beneficiat nici de apă caldă şi nici de căldură.

În perioada următoare se va stabili un nou preţ pentru producţia agentului termic. Începând cu 1 noiembrie este aşteptat să fie anunţat noul preţ, însă primarul Capitalei susţine că indiferent de diferenţa de preţ, bucureştenii vor plăti la fel ca anul trecut, mai exact 350 de lei pe gigacalorie, iar diferenţa, dacă va exista una, va fi suportată din bugetul primăriei.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close