Antena 3 CNN Actualitate Preţul apartamentelor noi, mai mic cu 30%

Preţul apartamentelor noi, mai mic cu 30%

Preţul apartamentelor noi, mai mic cu 30%
24 Noi 2008   •   12:34

Metoda aleasă de dezvoltatorii imobiliari, pentru a putea face faţă crizei financiare, este ieftinirea materialelor de construcţii şi a forţei de muncă. În acest fel, aceştia pot să scadă preţul apartamentelor noi. Numai în ultima perioadă, costul imobilelor în fază de proiect a scăzut cu 30%. Cu toate acestea, însă, rezultatele, adică vânzări mai mari, întârzie să apară.
Pe fondul crizei internaţionale, vânzările de locuinţe în stadiul de proiect scad foarte mult. Prin urmare, noile condiţii ale pieţei determină schimbări şi în ceea ce priveşte strategia dezvoltatorilor. Iar cei care au planuri pe termen lung vor fi cei care vor domina piaţa din Ro­­­­mânia.
În condiţiile în care vânzările nu mai susţin o creş­­­­tere a preţurilor, investitorii trebuie să-şi facă mai bine calculele şi să vândă cu profit. Iar pentru mulţi dintre aceştia, soluţia Seste să construiască la un preţ mai mic.
Aşadar, dezvoltatorii au hotărât să schimbe compania constructoare şi să stabilească un preţ competitiv dar să şi profite de faptul că în ultimele luni preţul terenurilor, dar şi al materialelor de construcţii, a scăzut cu până la 40%.
Potrivit cotidianului Gândul, dezvoltatorii nu numai că au lăsat între 20 şi 30% din preţul de vânzare al locuinţelor, ci au şi oferit gratuit locul de parcare. În plus, aceştia oferă şi bucătării utilate.
Astfel, dacă în 2006 preţul mediu al unui metru pătrat construit a fost de 500 de euro, iar anul trecut de 650 de euro, în septembrie 2008 a ajuns la 750 de euro.
În prezent, dezvoltatorii vând apartamentele cu până la 30 de procente mai ieftin, adică la preţul de anul trecut.
Şi în cazul turnurilor preţul s-a redus de la 1300 de euro la 800 de euro pe metru pătrat.
Potrivit sursei citate, ritmul de dezvoltare al sectorului de construcţii ar putea fi doar de 15% în 2009.
Antena 3

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close