Antena 3 CNN Actualitate Primarul din Arad, live pe Facebook când intră cu maşina pe contrasens: "Fac o românească"

Primarul din Arad, live pe Facebook când intră cu maşina pe contrasens: "Fac o românească"

Primarul municipiului Arad a făcut un live pe Facebook de la volanul maşinii sale, dorind să le arate cetăţenilor stadiul lucrărilor de asfaltare din centrul oraşului. La un moment dat, Călin Bibarţ a intrat pe interzis, pe o stradă cu sens unic şi s-a scuzat ca mulţi şoferi care încalcă legea spunând: "Fac o românească"

Primarul din Arad, live pe Facebook când intră cu maşina pe contrasens: "Fac o românească"
de Claudia Popovici    |    23 Noi 2020   •   17:15

Edilul din Arad şi-a făcut un obicei din a face live-uri pe Facebook în care să discute cu cetăţenii despre problemele oraşului.

A pornit acest demers în campania electorală pentru alegerile locale şi continuă şi acum. 

Ultimul live l-a făcut în weekend, când primarul Aradului a vrut să le arate cetăţenilor cum se asfaltează în centrul oraşului.

La un moment dat, Călin Bibarţ a virat dreapta pe interzis, pe o stradă cu sens unic.

Primarul ştia regulile rutiere din zonă, a ignorat şi indicatorul care îi interzicea virajul la dreapta pe strada respectivă, dar tot a făcut manevra

S-a scuzat asemenea unui şofer grăbit care taie linia continuă pentru a întoarce maşina: "Practic fac o românească, cum am mai zis, că fiind înfundată strada la celălalt capăt, pot să intru pe contrasens, asta e bucata care urmează să fie făcută [asfaltată]".

Doar că pe imagini se vede că pe strada Grigore Alexandrescu, cea pe care intrase primarul, toate maşinile sunt parcate cu faţa spre el, semn că şoferii au venit dinspre capătul străzii pe care primarul îl credea blocat.

În mod normal, manevra făcută de edilul din Arad se pedepseşte de legea rutieră cu 6 – 8 puncte de amendă, adică de la 870 la 1160 lei.

Rămâne de văzut dacă poliţiştii se vor autosesiza în urma live-ului de pe Facebook şi-l vor sancţiona pe edil.

×
Subiecte în articol: Arad
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close