Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Primarul Nicușor Dan, prins cu mâna în bani necuveniți

Primarul Nicușor Dan, prins cu mâna în bani necuveniți

Oana Zamfir și Adrian Ursu au prezentat, vineri, la Exces de putere un document devastator la adresa primarului Nicușor Dan. Este vorba despre fișa de pontaj a Primarului General, foaia colectivă de prezență pe luna august 2021.

Primarul Nicușor Dan, prins cu mâna în bani necuveniți
Sursa foto: Hepta
17 Sep 2021   •   22:45

"Am găsit un document, o foaie de pontaj, că așa se face în orice instituție publică - se semnează pontajul pentru zilele și orele lucrate în fiecare zi. Există, desigur, diverse opțiuni: dacă nu lucrezi, să menționezi de ce nu lucrezi - că ești în concediu fără plată, că ești în concediu medical, că ești în concediu de odihnă sau, mai nou, de un an și ceva există opțiunea să bifezi că ești în telemuncă și sunt abrevieri speciale pentru fiecare aceste situații", a explicat Adrian Ursu.

Potrivit fișei de pontaj semnată de primarul Nicușor Dan, în luna august 2021, Nicușor Dan a fost prezent zilnic la birou, mai puțin în weekend. Asta în condițiile în care de pe 2 august, edilul și-a delegat atribuțiile pentru că a plecat în concediu, la mare și apoi la munte.

În urmă cu câteva luni, presa relata că Nicușor Dan a decis să le ceară angajaților din instituție să declare într-un tabel de câte ori au ieșit din clădire ca să fumeze, câte pauze de masă au avut într-o lună și cum vor recupera “timpul pierdut”.

“La întocmirea foii colective de prezență se va ține seama de datele din sistemul controlat de acces. Salariații au acces în instituție exclusiv pe bază de card nominal, care MONITORIZEAZĂ intrările și ieșirile în/din instituție și DEMONSTREAZĂ prezența acestora în sediul instituției“, se arată în adresa semnată de Nicușor Dan, potrivit Sursa zilei.

Conform documentului, dacă un angajat îi lasă unui coleg cartela de acces pentru a-l ponta, va fi cercetat disciplinar.

“Constituie ABATERE DISCIPLINARĂ și se sancționează pontajul multiplu. Este total interzis pontajul unui angajat pentru mai multe persoane / colegi / șefi etc.

Constituie abatere disciplinară înstrăinarea sub orice formă a cardului nominal de acces, cât și nerespectarea regulilor din prezenta notă.”

Și ca să le arate că s-a gândit la toate posibilitățile în care angajații pot părăsi temporar clădirea, Nicușor Dan le-ar fi întocmit un tabel, pe care subordonații săi îl vor completa de fiecare dată când intră sau ies din Primărie.

 

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close