Antena 3 CNN Actualitate Primul AREST LA DOMICILIU, în România. Procurorul general: Nu suntem pregătiţi

Primul AREST LA DOMICILIU, în România. Procurorul general: Nu suntem pregătiţi

Primul AREST LA DOMICILIU, în România. Procurorul general: Nu suntem pregătiţi
Sursa foto: Foto: smokingsection.uproxx.com
de M.Z.    |    06 Feb 2014   •   11:40

Cel puţin patru români ar putea face arest la domiciliu. Instanţele au luat primele decizii în acest sens, potrivit noului Cod penal, însă procurorul general al României spune că nu suntem, încă, pregătiţi pentru astfel de măsuri. 

Arestul la domiciliu este prevăzut în noul Cod penal care a intrat în vigoare de la 1 februarie.

Unul dintre cei vizaţi este fiul vrăjitoarei Mama Omida, Viorel Motoi, care este acuzat de şantaj. În cazul lui Motoi, Judecătoria Buftea a decis înlocuirea arestului preventiv cu cel la domiciliu. 

 
Potrivit noului Cod penal, arestul la domiciliu prevede supravegherea permanentă a deţinutului, dar şi a locuinţei acestuia. Mai precis, un ofiţer ar trebui să stea în preajma locuinţei acestuia.
 
Există încă îndoieli în ce priveşte punerea în aplicare a acestei măsuri, atât pentru cei care care se ocupă cu logistica, dar şi pentru cei care trebui să pună decizia în aplicare.
 
Mai mult, nu există nici brăţări de monitorizare cu CIP încă. Brăţările cu CIP pe care cel condamnat la arest la domiciliu ar trebui să le poarte sunt doar pe hârtie. Încă nu au fost achiziţionate. Până ce ele vor intra în dotarea autorităţilor, poliţiştii îl vor păzi pe arestat.
 
Urmează să vedem dacă această decizie este definitivă sau poate fi atacată cu recurs.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close