Antena 3 Actualitate Primul termen de judecată în dosarul ?Mătuşa Tamara? a fost amânat

Primul termen de judecată în dosarul ?Mătuşa Tamara? a fost amânat

27 Noi 2009   •   11:01
Primul termen de judecată în dosarul ?Mătuşa Tamara? a fost amânat
Sursa foto: Adrian Nastase

S-a amânat primul termen în dosarul "Mătuşa Tamara", în care Adrian Năstase este cercetat pentru dare de mită. În acelaşi dosar sunt judecaţi şi fostul său consilier, Ristea Priboi şi Ioan Melinescu, fostul preşedinte al Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor.

Adrian Năstase a solicitat instanţei, printr-o cerere scrisă, să îi fie acordat un nou termen de judecată, pentru angajarea unui apărător. Acest termen a fost stabilit pentru data de 15 decembrie În acest dosar, Adrian Năstase este acuzat că, înainte de alegerile din anul 2000, ar fi fost informat de Ioan Melinescu, reprezentant al Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor, că soţia sa, Dana Năstase, urma să fie cercetată, pentru că ar fi primit 400.000 de dolari într-un cont bancar, fără justificările cerute de lege.

Adrian Năstase a explicat procurorilor că banii proveneau din vânzarea tablourilor şi bijuteriilor mătuşii sale Tamara. Procurorii susţin însă că el i-ar fi spus lui Ion Melinescu să întârzie acest dosar în schimbul promisiunii că, atunci când va ajunge premier, îl va numi pe acesta în fruntea Oficiului. Adrian Năstase spune că acuzaţiile sunt nefondate şi că dosarul este unul politic.

Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close