Antena 3 CNN Actualitate Principalul suspect în cazul dublului asasinat de la Braşov a fost prins

Principalul suspect în cazul dublului asasinat de la Braşov a fost prins

Principalul suspect în cazul dublului asasinat de la Braşov a fost prins
Sursa foto: Portret robot
31 Ian 2009   •   18:33

Principalul suspect în cazul dublului asasinat, care a avut loc joi, la o casă de schimb valutar din Braşov, a fost prins. Este vorba de un infractor recidivist, care mai fusese condamnat la 15 ani de închisoare pentru fapte asemănătoare. El beneficia de o învoire, acordată de penitenciarul Craiova, unde îşi ispăşea pedeapsa. Ministrul de Interne, Liviu Dragnea, a confirmat informaţia, adăugând că infractorul a fost prins sâmbătă, în Braşov, în jurul orei 10.00 dimineaţă.

Suspectul este un cetăţean moldovean, pe nume Serghei Gorbunov. El a fost arestat în 2004 pentru tentativă de omor. Gorbunov a mai încercat, în 2004, să jefuiască trei case de schimb valutar, două din Constanţa şi una din Braşov, având un mod de operare asemănător cu cel folosit în urmă cu două zile la Braşov.
Infractorul efectua o condamnare de 15 ani la penitenciarul din Craiova, dar a fost pus în libertate, pentru o perioadă de trei luni, pe data de 16 mai 2008, din motive medicale. Gorbunov suferea de atacuri acute de glaucom. El nu s-a întors însă în penitenciar, după cele trei luni de învoire, motiv pentru care era dat în urmărire generală şi internaţională.
Consiliul Superior al Magistraturii s-a autosesizat în legătură cu modul în care a fost soluţionată cererea de întrerupere a executării pedepsei formulată de Serghei Gorbunov, urmând a începe verificări prin Inspecţia Judiciară.
Imagini surprinse în 2004, la arestarea lui Serghei Gorbunov

În acelaşi caz mai este audiat şi un alt suspect, care îl însoţea pe Gorbunov, în momentul prinderii acestuia.
Antena3.ro

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close