Antena 3 CNN Actualitate Procesul mamei de tripleţi care a câştigat în justiţie trei indemnizaţii se va rejudeca

Procesul mamei de tripleţi care a câştigat în justiţie trei indemnizaţii se va rejudeca

Procesul mamei de tripleţi care a câştigat în justiţie trei indemnizaţii se va rejudeca
Sursa foto: tripleti
27 Ian 2009   •   21:44

Procesul în care o mama de tripleţi a obţinut o decizie definitivă de acordare a indemnizaţiei pentru cei trei copii, va fi rejudecat. Instanţa supremă a acceptat o cerere de revizuire a Direcţiei de Asistenţă Socială care a susţinut că Guvernul nu a fost citat în acest proces, în consecinţă nu a avut drept de apărare.
Avocaţii guvernului susţin că, în prima faza a procesului, nu au fost citaţi şi nu au putut să-şi susţină punctul de vedere. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie le-a dat dreptate, iar dosarul se va întoarce la Curtea de Apel Alba Iulia. Astfel, cele două decizii obţinute în instanţă de Ionela Danciu, mama tripleţilor, vor fi anulate, iar procesul se va relua de la zero. Ionela Danciu s-a declarat dezamagită şi a spus că nu mai spera sa-şi câştige dreptul de a primi 3 indemnizaţii de creştere, pentru trei copii nascuţi odată.
Aproximativ 50 de mamici au protestat în faţa Înaltei Curţi de Casaţie şi a Guvernului, cu speranţa că legea se va schimba.
Anual, în România se nasc în jur de 3.600 de gemeni şi 1500 de tripleţi. Banii pe care îi acordă statul pentru creşterea lor nu acoperă nici jumătate din cheltuieli.
Antena 3

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close