Antena 3 Actualitate Procesul "Valiza" a început cu o amânare. Următorul termen de judecată, stabilit pe 18 februarie

Procesul "Valiza" a început cu o amânare. Următorul termen de judecată, stabilit pe 18 februarie

21 Ian 2009   •   12:17
Procesul "Valiza" a început cu o amânare. Următorul termen de judecată, stabilit pe 18 februarie
Sursa foto: Gigi Becali

Primul termen al procesului Valiza de la Curtea de Apel Cluj a început cu o amânare. Magistraţii au luat această decizie, întrucât cei trei inculpaţi principali, George Becali, Teia Sponte şi Victor Piţurcă, au depus cerere pentru angajarea de avocat.
Instanţa a stabilit ca următorul termen de judecată să fie pe 18 februarie.
Gigi Becali este acuzat de două infracţiuni de dare de mită. Una dintre ele se referă la meciul Rapid - Gloria Bistriţa din 12 mai 2006. Atunci, finanţatorul stelist ar fi promis fiecărui jucător bistriţean sume de bani cuprinse între 5.000 şi 10.000 de euro pentru ca aceştia să obţină un rezultat favorabil în meciul cu giuleştenii.
A doua faptă de care e acuzat Gigi Becali a avut loc pe 7 mai, anul trecut. DNA a convocat la audieri la Cluj Napoca cinci persoane care aveau asupra lor 1,7 milioane de euro. Banii proveneau de la Gigi Becali şi se presupune că urmau să ajungă la jucătorii Universităţii Cluj, dacă aceştia ar fi obţinut cel puţin un scor egal în meciul cu echipa clujeană CFR, iar Steaua ar fi devenit astfel campioana României.
Printre persoanele audiate atunci de DNA Cluj s-au aflat jucătorul Gigel Coman, vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al clubului Steaua, Teia Sponte, dar şi două dintre gărzile de corp ale lui Becali.
Finaţatorul Stelei a încercat să se disculpe şi a prezentat un act de vânzare-cumpărare încheiat pentru un teren din Cluj, datat 15 aprilie. Printre martori s-a numărat şi selecţionerul Victor Piţurcă. Becali a dorit, astfel, să arate că banii confiscaţi de DNA nu erau destinaţi fotbaliştilor de la Universitatea Cluj.
În decembrie anul trecut, Gigi Becali a fost deferit justiţiei de procurorii anticorupţie, în dosarul "Valiza". Finanţatorul Stelei este acuzat de dare de mită şi de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Alături de el au mai fost trimise în judecată alte 5 persoane, printre care selecţionerul Victor Piţurcă, acuzat de favorizarea infractorului şi Teia Sponte, pentru complicitate la dare de mită.
Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close