Antena 3 CNN Actualitate Procurorul Ţuluş e acuzat de abuz în funcţie

Procurorul Ţuluş e acuzat de abuz în funcţie

Procurorul Ţuluş e acuzat de abuz în funcţie
29 Mai 2007   •   21:50

Procurorul Doru Ţuluş, şef de secţie la DNA, este acuzat de abuz în funcţie de către conducerea Senatului, după ce a solicitat Biroului Permanent date despre votul senatorului Verestoy Attila pe un anumit proiect de lege. Dezvăluirea a fost făcută publică de preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu. Senatul va aduce în atenţia Consiliului Superior al Magistraturii cererea procurorului, la câteva săptămâni după ce cazul Ţuluş a provocat un scandal de proporţii la vârful Justiţiei.

Potrivit unor surse din cadrul Biroului Permanent al Senatului, proiectul de lege în cazul căruia procurorul DNA a cerut informaţii despre votul senatorului UDMR este legat de SIF-uri. Nicolae Văcăroiu a precizat însă că în solicitare se face o greşeală. ?E o greşeală, pentru că proiectul de lege în speţă, pe data de 28 martie 2007, cum se arată în solicitare, nu s-a votat la Senat, ci în Camera Deputaţilor, în calitate de Cameră decizională. (...) Deci adresantul este total greşit, pentru că Verestoy este senator şi nu deputat, deci nu avea cum să voteze la deputaţi?, a explicat Văcăroiu.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Livia Săplăcan, a refuzat să facă vreo declaraţie pe această temă. Săplăcan a precizat doar că DNA nu a formulat până la această oră un punct de vedere în legătură cu solicitarea procurorului Ţuluş şi că îşi rezervă chiar dreptul de a nu prezenta nicio reacţie.

Deputatul UDMR, Verestoy Attila, nu a putut fi contactat pentru a-şi face publică poziţia.

Doru Ţuluş a intrat în vizorul opiniei publice cu câteva săptămâni în urmă, atunci când noul ministru al Justiţiei, Tudor Chiuariu, a cerut schimbarea lui din funcţie, pe motiv că nu şi-a dovedit eficacitatea.

Antena 3

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close