Antena 3 CNN Actualitate Produs în țara ta: Produsele tradiționale din lut, o afacere profitabilă

Produs în țara ta: Produsele tradiționale din lut, o afacere profitabilă

Produs în țara ta: Produsele tradiționale din lut, o afacere profitabilă
24 Dec 2015   •   08:55

Andrei Cocârdan este un tânăr antreprenor care a vrut să pună pe picioare o afacere sută la sută românească. Aşa a ajuns să îşi facă un atelier în care să dea naştere unor obiecte tradiţionale, care să aducă aminte de vechile obiceiuri româneşti.

Vasele din lut ars, pictate cu motive româneşti sau omuleţi de zăpadă personalizaţi sunt doar câteva dintre produsele care iau naştere în atelierul său. Iar toate se bucură de un succes uriaş.

În atelierul lui Andrei din judeţul Mureş e forfotă mare. Olarul îşi pregăteşte lutul pentru a-l modela, iar artistul plastic personalizează obiectele cu motive româneşti. Omuleţii de zăpadă hand-made sunt vedetele acestui sezon.

Produsele tradiţionale făcute manual se vând ca pâinea caldă în acestă perioadă. Acestea ajung ori pe rafturile unor magazine de bricolaj, ori la florării. Mulţi însă le cumpără pentru a le oferi cadou celor dragi.

Andrei creează, pe lângă decoraţiuni de Crăciun, şi vase din lut sau farfurii, toate pictate şi decorate manual.

Campania Produs în ţara ta demarată de Antena 3, Observator şi Geometry Global are sprjinul patronatelor din industria alimentară, din industria vinului, sindicatelor, camerelor de comerţ, dar şi susţinerea unui parlamentar. 
 
Inițiativă realizată cu sprijinul tehnic al GS1 Romania, unic administrator al standardelor internaționale pentru coduri de bare pe teritoriul României.



×
Subiecte în articol: PRODUS ÎN ŢARA TA
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close