Antena 3 CNN Actualitate Produs în țara ta: Telemeaua de Ibăneşti, produs tradiţional românesc

Produs în țara ta: Telemeaua de Ibăneşti, produs tradiţional românesc

Produs în țara ta: Telemeaua de Ibăneşti, produs tradiţional românesc
10 Dec 2015   •   09:58

Produsele lactate din Ibăneşti, judeţul Mureş, sunt obţinute din ingrediente naturale şi reţete ca la bunica. Unicitatea preparatelor de pe Valea Gurghiului este dată în primul rând de hrana animalelor, zona fiind recunoscută pentru bogăţia şi specificitatea floristică.

Nu trebuie uitată nici hărnicia gospodarilor din zonă şi ambiţia proprietarilor de a câştigă clienţi pe piaţa europeană. Telemeaua de  Ibăneşti speră să obţină statutul de produs cu denumire protejată în Uniunea Europeană.

Caşcaval ecologic, telemea proaspătă, brânză de burduf, urdă şi smântână. În total 15 preparate tradiţionale sunt produse la fabrica de pe Valea Gurgiului, în Ibăneşti. Toate produsele sunt fabricate din lapte de calitate, fără E-uri sau aditivi.

Primul produs făcut la fabrica din Ibăneşti a fost telemeaua. Preparatul aşteaptă acum avizul pentru recunoaştere internaţională.

Consumul de produse româneşti înseamnă investiţii noi în România, mai multe locuri de muncă şi creearea unor branduri naţionale. Idee susţinută şi de producătorul de la Ibăneşti.

Produsele de la fabrica de lactate din Ibăneşti pot fi achiziţionate în supermarketurile din ţară, dar ajung şi pe mesele străinilor.

Odată cu recunoaşterea oficială a produsului, proprietarii fabricii vor o deschidere mai amplă a pieţei europene pentru produsele româneşti.

Campania Produs în ţara ta demarată de Antena 3, Observator şi Geometry Global are sprjinul patronatelor din industria alimentară, din industria vinului, sindicatelor, camerelor de comerţ, dar şi susţinerea unui parlamentar. 
 
Inițiativă realizată cu sprijinul tehnic al GS1 Romania, unic administrator al standardelor internaționale pentru coduri de bare pe teritoriul României.




×
Subiecte în articol: PRODUS ÎN ŢARA TA
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close