Antena 3 CNN Actualitate Revoltător. Dovada că produsele vândute în Europa de Est au calitate inferioară față de cele din Occident

Revoltător. Dovada că produsele vândute în Europa de Est au calitate inferioară față de cele din Occident

Revoltător. Dovada că produsele vândute în Europa de Est au calitate inferioară față de cele din Occident
Sursa foto: foto: Pixabay.com
29 Mar 2017   •   14:06

Consiliului Agricultură şi Pescuit, care reuneşte miniştri din toate statele membre ale UE s-au întâlnit la începutul acestei luni la Bruxelles pentru a discuta problema diferenţelor în privinţa declaraţiilor, a compoziţiei şi a gustului produselor de pe pieţele din centrul/eestul şi din vestul UE. Iar concluzia la care au ajuns unele state membre este că aceste diferenţe sunt reale, scrie economica.net.

"Studiile au confirmat existenţa unor diferenţe în ceea ce priveşte compoziţia şi calitatea produselor de aceeaşi marcă şi cu ambalaj identic care sunt vândute pe pieţele din centrul/estul UE şi pe cele din vestul UE, precum şi faptul că multe dintre produsele vândute în ţările din centrul/estul UE conţin adeseori ingrediente de calitate mai scăzută decât produsele de marcă vândute pe pieţele din vestul UE", se arată într-o interpelare adresată Comisie Europene.

Ca atare, anumite studii au arătat că pâmă la 50% din produse conţin diferenţe care au efecte importante asupra calităţii acestora, precum o proporţie mai mică de carne, mai mare de grăsimi, cu mai mulţi îndulcitori şi conservanţi artificiali şi cu o greutate mai redusă.

Ministerul Agriculturii din România a anunţat că va face propria anchetă pe această temă,

×
Parteneri
Pensie de nici 800 de lei, după 36 de ani de muncă. Cum este posibil
x close