Antena 3 CNN Actualitate Prof. dr. Alexandru Rafila: 'Așa cum arată lucrurile acum s-ar putea gândi o relaxare suplimentară de la 1 iunie'

Prof. dr. Alexandru Rafila: 'Așa cum arată lucrurile acum s-ar putea gândi o relaxare suplimentară de la 1 iunie'

Prof. dr. Alexandru Rafila, membru în Comitetul Executiv al OMS, a prezentat, în exclusivitate la Antena 3, situația epidemiologică la nivelul României. În ciuda faptului că numărul de cazuri noi a înregistrat o ușoară creștere în weekend, prof. Rafila este optimist în ceea ce privește relaxarea graduală a măsurilor.

Prof. dr. Alexandru Rafila: 'Așa cum arată lucrurile acum s-ar putea gândi o relaxare suplimentară de la 1 iunie'
Sursa foto: Hepta
25 Mai 2020   •   21:13

„Așa cum arată lucrurile acum s-ar putea gândi o relaxare suplimentară de la 1 iunie. Cu o condiție: să fim pregătiți cu toate procedurile. Ele trebuie comunicate și exersate pentru că altfel doar o să le comunicăm la data de 1 iunie și implementarea va veni mai târziu.”, a declarat prof. dr. Rafila, în cadrul emisiunii Punctul de Întâlnire.

El le recomandă oamenilor să fie în continuare atenți la evitarea aglomerației și păstrarea distanței fizice. ”Ar trebui să renunțăm la termenul acesta periculos de distanțare socială și să-i spunem distanțare fizică.”, a spus profesorul, care consideră că apropierea specifică poporului român nu este dăunătoare.

„Vorbim puțin mai tare, ne auzim și de la un metru și jumătate.”, spune Rafila. 

Pe 22 mai, rata de transmisie în România a scăzut la 0,9, rata mortalității a scăzut cu 21%, iar numărul total de cazuri a fost cu 30% mai mic, se arată în documentul prezentat de profesorul Rafila, în baza căruia a făcut declarațiile. „Deocamdată stăm bine. Aștept ziua de mâine pentru a putea da o concluzie. Avem o creștere ușoară a numărului de cazuri sâmbătă și duminică, dar știm că sâmbăta și duminica se testează mai puțin. Mâine o să avem o cifră mai apropiată de adevăr.”, a spus prof. Alexandru Rafila. 

×
Parteneri
Horoscop rune 29 mai-4 iunie 2023, cu Mihai Voropchievici
x close