Antena 3 CNN Actualitate Prof. dr. Alexandru Rafila, recomandări pentru proprietarii de restaurante și terase: 'Trebuie controlat numărul de oaspeți prin programare'

Prof. dr. Alexandru Rafila, recomandări pentru proprietarii de restaurante și terase: 'Trebuie controlat numărul de oaspeți prin programare'

Prof. dr. Alexandru Rafila, membru în Comitetul Executiv al OMS, a explicat ce măsuri suplimentare ar trebui să ia proprietarii de restaurante și terase, odată cu redeschiderea acestora. Profesorul Rafila este optimist și spune că măsurile din starea de alertă ar putea fi relaxate suplimentar de la 1 iunie.

Prof. dr. Alexandru Rafila, recomandări pentru proprietarii de restaurante și terase: 'Trebuie controlat numărul de oaspeți prin programare'
Sursa foto: Hepta
25 Mai 2020   •   21:05

„Nu este foarte complicat. Trebuie controlat numărul de oaspeți. Trebuie făcută o mică programare. Numărul de persoane trebuie să fie limitat la dimensiunea acelui spațiu care să țină cont de acei 4 mp necesari, cel puțin pentru o persoană. Acesta o să fie standarul minimal.”, a spus prof. Rafila, în exclusivitate la Antena 3.

Alexandru Rafila menționează că proprietarii de localuri trebuie să ofere acces la dezinfectant și se asigură că suprafețelor atinse des de clienți sunt șterse frecvent.

„Servirea trebuie să se facă prin reducerea contactului, iar mâncarea ar trebui să vină organizată, eventual acoperită cu un staniol. Nu sunt costuri suplimentare atât de mari.”, a mai menționat președintele Societății Române de Microbiologie.

De asemenea, el recomandă limitarea timpului de staționare în restaurante.

„Mesele trebuie să asigure distanța de 2 metri între persoane. Nu vor mai fi mese de șase-opt persoane. Dacă sunt persoane din aceeași familie, este o situație. Dacă nu, trebuie limitat numărul de persoane.”, a mai spus profesorul Rafila.
 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close