Antena 3 CNN Actualitate Prof. dr. Vlad Ciurea, despre misterele creierului: "Acesta este cel mai bun program de lucru"

Prof. dr. Vlad Ciurea, despre misterele creierului: "Acesta este cel mai bun program de lucru"

Renumitul medic neurochirurg prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea a dezvăluit una din cele mai de succes formule de management al timpului care ne-ar putea ajuta să obținem succesul în toate planurile vieţii, dar şi cum să menținem ceasul biologic şi relaţia minte-corp.

Prof. dr. Vlad Ciurea, despre misterele creierului: "Acesta este cel mai bun program de lucru"
Sursa foto: Arhiva Antena 3 CNN
de Claudia Popovici    |    12 Oct 2022   •   20:00

În secolul vitezei cele 24 de ore pe care ni le oferă ziua parca nu ne mai sunt de ajuns pentru tot ceea ce ne-am dori să facem.

Însă, potrivit specialiștilor, secretul nu stă în cantitate, ci în organizarea timpului şi alocarea sa conștientă pentru a ne duce activitățile sau obiectivele la bun sfârșit.

"Legea germană spune 8+8+8. 8 ore de lucru, 8 ore de administrație şi 8 ore de odihnă - care nu înseamnă să dorm 8 ore. Eu dorm 6 ore.

Maximul de activitate umană este între 10:00-12:00 şi 16:00-18:00 după amiaza. Trebuie să ne adaptăm ritmurilor circadiene.

Celula nervoasă se curăță în timpul somnului", a spus prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea în emisiunea Marius Tucă Show. 

Ceasul biologic şi relaţia minte-corp

Un alt mister al creierului este ceasul biologic, ne este impregnat genetic. Este foarte greu să îl schimbi şi e bine să nu-l schimbi. De aceea este important somnul.

Primul organ care pleacă la 1-2 noaptea este ficatul, căile biliare. După datele fiziologice, ele pornesc primele. Urmează plămânii, colonul. Testosteronul are cel mai mare nivel la ora 6 dimineaţa.

Se pornește organismul şi ajungem la ora 10-11 când elementul central, creierul, funcționează la maxim.

Urmează stomacul, unde trebuie o siestă. Creierul mai are un maxim de funcționare între orele 16:00 şi 18.00 după care şi organele încep rând pe rând să funcționeze din ce în ce mai puţin.

Organele digestive nu funcționează, de aceea când te culci cu burta plină nu poţi digera.

Accidentele vasculare, infarctul miocardic se petrec foarte multe noaptea, tocmai din cauză că aceste organe nu mai funcționează bine, iar noi le-am încărcat", a mai spus prof. dr Alexandru Vlad Ciurea la emisiunea Voi cu Voicu de la Antena 3 CNN. 

Regula 888 - lucruri interesante

Proprietarul fabricii de textile din Țara Galilor și reformatorul social Robert Owen este considerat prima persoană care a formulat regula 888 solicitând „opt ore de muncă, opt ore de recreere și opt ore de odihnă” pentru muncitori la începutul secolului al XIX-lea.

Ziua de lucru de opt ore a fost introdusă în Suedia la 4 august 1919. La acea vreme, săptămâna de lucru era de 48 de ore, deoarece sâmbăta era zi lucrătoare. Cu un an înainte, 1918, sindicatul constructorilor depășise o săptămână de lucru de 51 de ore.

×
Subiecte în articol: Prof. dr. Vlad Ciurea management timp
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close