Antena 3 CNN Actualitate Profesorii afiliaţi la "Spiru Haret" pichetează Ministerul Educaţiei

Profesorii afiliaţi la "Spiru Haret" pichetează Ministerul Educaţiei

Profesorii afiliaţi la "Spiru Haret" pichetează Ministerul Educaţiei
03 Feb 2010   •   08:33


Profesorii afiliaţi la Federaţia Sindicală Spiru Haret pichetează, miercuri, Ministerul Educaţiei. Dascălii sunt nemulţumiţi de situaţia din sistemul de învăţământ şi de condiţiile de muncă.

Protestul este prima acţiune din calendarul stabilit de federaţie şi urmăreşte blocarea aplicării Ordonanţei de Urgenţă care prevede reducerea cu 15.000 a numărului posturilor din sistem.

Acţiunea sindicaliştilor de la Spiru Haret vine după greva de avertisment de marţi a funcţionarilor publici.

Ghişeele de la Primăria Capitalei au fost închise marţi timp de două ore, la începutul programului. Angajaţii sunt nemulţumiţi de adoptarea unei ordonanţe guvernamentale care le diminuează salariile.

Oamenii veniţi să-şi plătească impozitele sau să-şi rezolve probleme administrative au înţeles nemulţumirile funcţionarilor.

În unele administraţii fiscale din sectorul 2 al Capitalei, greva de avertisment a fost ţinută prin muncă. Funcţionarii au dat vina pe comunicarea deficitară cu sindicatul care nu i-a anunţat.

În multe judeţe din ţară angajaţii din administraţie şi-au întrerupt activitatea în semn de protest. La Arad, peste 3.500 de funcţionari au refuzat să lucreze timp de două ore.

Funcţionarii ieşeni i-au întrebat pe guvernanţi dacă măsurile anticriză înseamnă doar concedieri.

Deocamdată, însă, protestul nu pare să sperie autorităţile.

Antena 3


×
Subiecte în articol: profesori protest
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close