Antena 3 CNN Actualitate Profesorii îşi continuă acţiunile de protest: 2.000 de dascăli au mărşăluit prin Capitală (VIDEO)

Profesorii îşi continuă acţiunile de protest: 2.000 de dascăli au mărşăluit prin Capitală (VIDEO)

Profesorii îşi continuă acţiunile de protest: 2.000 de dascăli au mărşăluit prin Capitală (VIDEO)
Sursa foto: profesori
25 Mar 2010   •   08:57

Protest de amploare în Capitală. Aproximativ 2.000 de dascălii au ieşit, joi, în stradă să-şi ceară drepturile, nemulţumiţi de salarii. Au plecat din Piaţa Victoriei în marş spre Ministerul Educaţiei, în vreme ce o delegaţie a sindicaliştilor a fost invitată la negocieri la Guvern.

Premierul Emil Boc nu a participat la negocieri, iar sindicaliştii le-au catalogat drept un dialog al surzilor.

Miniştrii Educaţiei şi Muncii, Daniel Funeriu şi Mihai Şeitan, au venit, în schimb, la Guvern să poarte discuţii liderii sindicali.

După două ore de fluierături şi scandat lozinci sub ferestrele Palatului Victoria, profesorii au plecat în marş spre Ministerul Educaţiei.

În timpul acţiunilor de protest organizate în Capitală, toate şcolile din ţară şi-au suspendat cursurile.




Dascălii din judeţele mai indepărtate au plecat încă de aseară, pentru a ajunge la timp la miting. Aproape 200 de profesori ieşeni au plecat încă de miercuri noapte spre Bucureşti. Dascălii sunt nemulţumiţi de salariile foarte mici, dar şi de lipsa de înţelegere afişată de Executiv.

Sindicaliştii nu s-au abţinut să nu-l ia peste picior pe premierul Emil Boc.

?Domnule Boc, ăştia suntem noi. Părinţii tăi te-au criticat pentru că aveai sincope cu gâştele. Deci cum poţi să conduci un guvern dacă tu erai varză cu Gâştele?? au scandat mai mulţi profesori.

Câteva zeci de profesori au plecat şi din Târgu Mureş, pentru a protesta în faţa Guvernului.

Profesorii sunt decişi să continue protestele, dacă Guvernul nu le ia în calcul doleanţele. Din 22 martie, profesorii au decis să nu mai treacă în catalog notele şi calificativele.



Antena 3

×
Subiecte în articol: profesori protest
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close