Antena 3 CNN Actualitate Profesorii nu acceptă reducerea de personal cerută de Guvern. Vezi măsurile propuse (VIDEO)

Profesorii nu acceptă reducerea de personal cerută de Guvern. Vezi măsurile propuse (VIDEO)

Profesorii nu acceptă reducerea de personal cerută de Guvern. Vezi măsurile propuse (VIDEO)
05 Ian 2010   •   13:16

Profesorii nu acceptă concedierile cerute de Guvern prin ordonanţa care prevede desfiinţarea a 15.000 de posturi. Liderii sindicali s-au întâlnit, marţi, cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei pentru a discuta pe marginea acestui subiect. La finalul discuţiilor, sindicaliştii şi ministrul Educaţiei au prezentat câteva dintre variantele propuse, urmând să se întâlnească din nou în cursul săptămânii viitoare.

Sindicaliştii avertizează că vor ataca actul normativ în toate modurile posibile. Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea, susţine că va ataca decizia Guvernului la Curtea Constituţională, prin intermediul Avocatului Poporului. În opinia sa, "bugetul a fost construit de Ministerul de Finanţe la indicaţiile preţioase ale FMI".

Liderul FSLI a enunţat câteva dintre propunerile discutate la întâlnirea cu ministrul Educaţiei. Printre acestea se numără creşterea numărului de ore în cazul directorilor şi directorilor adjuncţi ai unităţilor de învăţământ, comasarea claselor din mediul rural şi urban, precum şi renunţarea la reducerea normei cu două ore în cazul dascălilor care au grad didactic 1 şi peste 25 de ani vechime.

Propunerile au fost confirmate, ulterior, şi de către ministrul Educaţiei, care a apreciat deschiderea afişată de liderii sindicali.

LIDERII SINDICALI, DUPĂ DISCUŢIILE CU MINISTRUL EDUCAŢIEI


"După 18 ani de tranziţie, trebuie să punem o dată punct, să reformăm sistemul de învăţământ şi să termine cu schimbarea planului de învăţământ", a mai spus Cornea.

La rândul său, preşedintele Federaţiei Spiru Haret, Gheorghe Isvoranu, susţine că măsurile Guvernului "nu fac nimic altceva decât să diminueze personalul".

"Prin legea salarizăii ne pierdem toate drepturile câştigate din '90 până acum", a mai spus Isvoranu.


Într-o declaraţie de presă susţinută la finalul întâlnirii, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, s-a declarat mulţumit de felul în care au decurs discuţiile, precizând că niciuna dintre măsurile care urmează să fie luate nu se va situa în afara legii.

O nouă întâlnire între sindicalişti şi reprezentanţii Ministerului ar urma să aibă loc pe 12 ianuarie, când, potrivit ministrului, reprezentanţii Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN) vor prezenta o simulare proprie a efectelor acestor măsuri.

DANIEL FUNERIU, DUPĂ DISCUŢIILE CU SINDICATELE



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: educatie sindicalisti
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close