Antena 3 CNN Actualitate Profesorii, pregătiţi de grevă, după ce Executivul a anunţat că va desfiinţa 15.000 de posturi

Profesorii, pregătiţi de grevă, după ce Executivul a anunţat că va desfiinţa 15.000 de posturi

Profesorii, pregătiţi de grevă, după ce Executivul a anunţat că va desfiinţa 15.000 de posturi
04 Ian 2010   •   18:19

Nici nu am intrat bine in 2010 probleme sociale stau să explodeze. Sindicaliştii din Educaţie şi reprezentanţii ministerului încep marţi negocierile, după ce Executivul a anunţat că va desfiinţa 15.000 de posturi din Învăţământ. Profesorii avertizează că sunt pregătiţi de grevă.

Profesorii sindicalişti nu cred că întâlnirea cu ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, va avea o finalitate bună, din moment ce Executivul a decis reducerea a 15.000 de posturi fără să-i fi consultat în prealabil. În aceste condiţii, protestele proferosilor par a fi iminente.

Pentru a linişti spiritele, reprezentanţii ministerului spun că disponibilizările vor viza doar suplinitorii şi pensionarii. Totul, pentru eficientizarea cheltuielilor în sistemul de Învăţământ.

Numărul maxim de posturi finanţate pentru învăţământul preuniversitar de stat în 2010 a fost micşorat cu 10%, faţă de nivelul aprobat în 2008, ceea ce înseamnă o reducere de peste 33.000 de posturi.

Măsura urmează să fie aplicată în două etape, până la 31 august şi până la 31 decembrie 2010. Reducerea de posturi a fost făcută prin ordonanţă de urgenţă aprobată înainte de Crăciun de Guvernul Boc IV, în prima şedinţă de la învestirea în funcţie.

Antena 3

×
Subiecte în articol: profesori
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close