Antena 3 CNN Actualitate Profesorii vor fi în grevă generală joi, când elevii susţin a patra probă la BAC

Profesorii vor fi în grevă generală joi, când elevii susţin a patra probă la BAC

Profesorii vor fi în grevă generală joi, când elevii susţin a patra probă la BAC
Sursa foto: greva
20 Apr 2010   •   13:07

Grevă generală joi în educaţie, chiar în ziua în care peste 40.000 de elevi ar trebui să susţină cea de-a patra probă a examenului de bacalaureat, cea pentru testarea competenţelor digitale. Ministrul Daniel Funeriu nu a reuşit să îi convingă pe sindicalişti să renunţe la proteste.

Profesorii nu renunţă la greva generală de o zi, programată pentru joi, 22 aprilie.

Liderii sindicali spun că trebuie să transmită un semnal parlamentarilor care lucrează zilele acestea la proiectul de lege a educaţiei.

Cel mai mult vor avea de suferit elevii din clasa a XII-cea care ar trebui să susţină joi cea de-a patra probă a examenului de bacalaureat.

Sindicaliştii spun că, în unele zone, profesorii care intenţionează să intre în grevă sunt ameninţaţi de directorii şcolilor.

Ministerul Educaţiei a cerut inspectoratelor şcolare să caute înlocuitori pentru a nu fi afectat examenul de bacalaureat. Ministrul a cerut profesorilor care formează comisiile de bacalaureat să spună dacă vor participa sau nu la grevă, pentru ca cei 31.000 de elevi programaţi să susţină proba joi să nu fie afectaţi, potrivit secretarului de stat Oana Badea. Aceasta a declarat că Ministerul Educaţiei a decis să respecte opţiunea dascălilor de a protesta, cu atât mai mult cu cât protestul era anunţat, însă principala preocupare este ca elevii să poată susţine proba de BAC.



Antena 3

×
Subiecte în articol: grevă profesori bac
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close