Antena 3 CNN Actualitate Profesorul Ciurea, despre izolarea în pandemie: ”Între patru pereți ne tâmpim. În acest moment ne-am izbit de ceva nou”

Profesorul Ciurea, despre izolarea în pandemie: ”Între patru pereți ne tâmpim. În acest moment ne-am izbit de ceva nou”

Neurochirurgul Vlad Ciurea a vorbit despre izolarea în pandemie. Medicul susține că rutina zilnică repetitiv și limitată între patru pereți poate duce la efecte precum tulburări de memorie, dezorientare, probleme de echilibru sau lipsa coordonării.

Profesorul Ciurea, despre izolarea în pandemie: ”Între patru pereți ne tâmpim. În acest moment ne-am izbit de ceva nou”
de Andreea Cigolea    |    22 Sep 2020   •   11:30

În lunile de izolare, în care am stat în casă și am făcut aceeași rutină zilnică „nu am făcut decât să ne tâmpim”.

”Conexiunile în sistemul nervos nu se mai fac corect, pentru că această izolare nu a dus la ceva bun. Între patru pereți, uitându-ne eventual la TV sau discutând aceleași lucruri în familie nu am făcut decât să ne tâmpim luni și luni de zile. Trebuie să ieșim afară! Omul este un produs social, trebuie să vorbească, să comunice, trebuie să colaborăm, să socializăm între noi.

”NU lăsați în casă persoanele în vârstă”

Este nevoie să schimbăm rutina. În acest moment ne-am izbit de ceva nou și în această situație nouă în care ne aflăm trebuie să ne adaptăm. Persoanele în vârstă, nu-i lăsați în casă. Scoateți-i măcar pe o bancă, în parc, să socializeze, să vorbească, să joace șah, să facă cuvinte încrucișate. Toate lucrurile acestea dezvoltă cerebral o grămadă de activități” a spus profesroul Ciurea la Digi24.

”Gândurile negative nu duc la nimic bun”

”Gândurile pozitive – așa trebuie să fim. Dacă suntem încruntați, supărați, atunci nu obții nimic, nici interlocutorii tăi, nici cei de la servici, nici cei de acasă, în continuu. Asta nu duce la nimic bun. Scade și imunitatea și te face vulnerabil la COVID. Una dintre mijloacele de luptă împotriva COVID-ului este imunitatea, deci gândurile bune, starea noastră de sănătate, de prospețime, activitatea fizică și gândirea pozitivă”, a explicat neurochirurgul.

Cum dăm randament când lucrăm de acasă. Sfaturi preţioase de la renumitul neurochirurg Vlad Ciurea

×
Subiecte în articol: Vlad Ciurea izolare pandemie
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close