Antena 3 CNN Actualitate Prognoza meteo. După căldură urmează ploi puternice

Prognoza meteo. După căldură urmează ploi puternice

Prognoza meteo. După căldură urmează ploi puternice
Sursa foto: foto: Pixabay,com
12 Iul 2017   •   07:56

Prognoza meteo pentru țară

În regiunile sud-vestice, sudice şi de sud-est, vremea se va menţine cãlduroasã, local canicularã şi disconfort termic accentuat, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

În restul teritoriului, valorile termice vor fi mai scãzute decât cele din ziua precedentã. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 35 de grade, mai ridicate în Lunca Dunãrii, pânã în jurul a 37 de grade. În jumãtatea de nord a ţãrii, la deal şi la munte, vor fi înnorãri temporar accentuate şi, mai ales dupã-amiaza şi seara, vor fi averse şi cu caracter torenţial, frecvente descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului care vor lua şi aspect de vijelie.

Pe arii restrânse, cantitãţile de apã vor depãşi 20 l/mp şi izolat 35-45 l/mp şi va cãdea grindinã. În celelalte zone, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii mai mici.

Prognoza meteo pentru București

Vremea va fi canicularã şi disconfortul termic accentuat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 35 de grade. Indicele temperatura-umezealã (ITU) se va situa, la amiazã, peste pragul critic de 80 de unitãţi. Cerul va fi variabil, trecãtor cu înnorãri şi condiţii de averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de vânt, de scurtã duratã.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close