Antena 3 CNN Actualitate Prognoza meteo pe trei luni. Primăvară ploioasă şi debut de vară călduros, în sudul ţării

Prognoza meteo pe trei luni. Primăvară ploioasă şi debut de vară călduros, în sudul ţării

Prognoza meteo pe trei luni. Primăvară ploioasă şi debut de vară călduros, în sudul ţării
Sursa foto: prognoza meteo
24 Apr 2009   •   12:32

Primăvara din acest an pare a fi una capricioasă, cu precipitaţii dar şi cu temperaturi care variază destul de mult de la o zi la alta. În următoarele două luni temperaturile pot depăşi limita caniculei în timpul zilei, dar pot ajunge şi până la minus 5 grade, pe timpul nopţii. Prima lună de vară în schimb va fi călduroasă şi însorită, cu temperaturi ce vor depăşi 35 de grade Celsius.

Sfârşitul lunii aprilie va aduce temperaturi normale pentru această perioadă în regiunile estice, spun meteorologii. În rest, temperaturile se vor situa uşor sub valorile obişnuite, însă nu sunt excluse nici extremele. Mai precis vom avea parte de valori de peste 25 de grade în zillele cele mai călduroase, dar şi de minime de până la -5 grade pe timpul nopţii, în depesiunile din nordul şi centrul ţării.

Luna mai vine cu temperaturi apropiate de valorile normale, cu excepţia regiunilor din vestul ţării, unde va fi ceva mai răcoare decât de obicei. Dacă în zilele cele mai calde ale lunii ne putem aştepta la temperaturi de peste 30 de grade, cele mai scăzute valori termice se vor apropia de limita de îngheţ în zonele depresionare din nordul şi centrul ţării.

În ceea ce priveşte precipitaţiile, în următoarele două luni sunt aşteptate ploi însemnate cantitativ în vestul, centrul şi sudul ţării, însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

Prima lună de vară, iunie, va fi una călduroasă şi frumoasă, cu maxime ce vor depăşi 35 de grade în sudul ţării. Cantităţile de precipitaţii se vor încadra în schimb în limitele normale, mai puţin în sud-estul ţării, unde vor fi deficitare.

Antena 3

×
Subiecte în articol: prognoza meteo primavara precipitatii
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close