Antena 3 CNN Actualitate Proiect de lege ce prevede închisoare pentru cei care scot lemnul din țară, aprobat de Senat

Proiect de lege ce prevede închisoare pentru cei care scot lemnul din țară, aprobat de Senat

Senatorii au adoptat, miercuri, un proiect de lege iniţiat de senatorul PSD Şerban Nicolae, care prevede interdicţia cu caracter temporar a scoaterii din ţară a unor produse provenite din activităţi agricole şi de exploatare forestieră din România.

Proiect de lege ce prevede închisoare pentru cei care scot lemnul din țară, aprobat de Senat
Sursa foto: Foto: Politia Romana/ Facebook
27 Mai 2020   •   16:34

Potrivit proiectului, cei care încalcă aceste dispoziţii riscă închisoarea de la 5 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi. De asemenea, se prevede confiscarea bunurilor.

Prin această inițiativă, "se interzice scoaterea din ţară a produselor de masă lemnoasă constând: în buştean, lemn rotund, cherestea şi lemn de foc, în scop comercial, până la 31 decembrie 2030".

De asemenea, "se interzice scoaterea din ţară în scop comercial a cerealelor şi plantelor oleaginoase, precum şi a produselor rezultate din prelucrarea acestora, până la noua recoltă din anul 2020. Dispoziţiile legii se aplică şi produselor agroalimentare contractate pentru comercializare în afara României, indiferent de stadiul de producţie sau transport al acestora, dacă nu au părăsit teritoriul României, la data intrării în vigoare a prezentei legi".

 

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close