Antena 3 CNN Actualitate Proiect-pilot pentru elevii din Constanța

Proiect-pilot pentru elevii din Constanța

Autobuzele şcolare vor intra de pe 17 februarie pe traseu, în municipiul Constanţa, preşcolarii şi şcolarii urmând să călătorească sub supravegherea poliţiştilor locali şi să fie preluaţi, când ajung la unităţile de învăţământ, de către cadre didactice, a informat joi administraţia locală.

Proiect-pilot pentru elevii din Constanța
Sursa foto: Foto: pixabay.com
13 Feb 2020   •   16:49

Potrivit Primăriei Constanţa, este vorba de un proiect pilot, iar dacă va fi funcţional el va fi derulat şi extins pe mai multe trasee.

"Autobuzele şcolare intră de luni pe traseu! Călătorim în siguranţă! Primăria Municipiului Constanţa şi CT Bus introduc de săptămâna viitoare traseele pentru preşcolari şi şcolari. Copiii vor călători în siguranţă sub supravegherea unui poliţist local, iar la coborâre vor fi preluaţi de cadre didactice care îi vor duce direct în clasă!! Rutele şcolare, înfiinţate la iniţiativa primarului municipiului Constanţa, domnul Decebal Făgădău, sunt disponibile pe 3 trasee, E1, E2 şi E3. La urcarea în mijlocul de transport în comun, elevii vor fi preluaţi de CT BUS şi vor călători în siguranţă până la şcoală. La coborâre, copiii vor fi aşteptaţi de un reprezentant al unităţii de învăţământ care îi va duce direct în clasă", a menţionat municipalitatea, printr-un comunicat de presă.

Prin proiectul pilot ce include trei trasee sunt deservite mai multe şcoli gimnaziale şi grădiniţe.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close