Antena 3 CNN Actualitate Proiectul Dâmboviţa Center iscă dispute aprige

Proiectul Dâmboviţa Center iscă dispute aprige

Proiectul Dâmboviţa Center iscă dispute aprige
Sursa foto: dambovita center
03 Feb 2009   •   20:29

În Bucureşti a început competiţia pentru construirea celei mai înalte clădiri. După ce consilierii au aprobat ridicarea unui bloc de 116 metri, în următoarea şedinţă discută construirea unuia de 145 de metri. Este vorba despre controversatul proiect Dâmboviţa Center care ar trebui să crească pe terenul fostei Case Radio.
Proiectul care aşteaptă votul consilierilor municipali prevede construirea, pe o suprafaţă de zece hectare, a trei zgârie nori, a unei parcări subterane şi a a unui centru comercial. Marea problemă sunt două dintre blocurile turn: unul este prăvăzut să aibă 145 de metri iar celălat 130 de metri. Deşi n-a intrat în discuţia consilierilor proiectul a stârnit deja dispute aprige.
Proiectul este contestat vehement de mai multe organizaţii neguvernamentale care susţin că un asemenea proiect este de nerealizat în centrul Bucureştiului.
"Problemele sunt în primul rând cu mall-urile. E vorba de 6.000 de locuri de parcare care vor aduce 20.000 de maşini în fiecare zi ce vor bloca total traficul", explică Nicuşor Dan, Asociaţia Salvaţi Bucureştiul.
Şi Ordinul Arhitecţilor contestă proiectul Dâmboviţa Center. Costurile proiectului Dâmboviţa Center se ridică la aproape un miliard de dolari urmând să fie suportate, dacă va fi aprobat planul, de către o companie din Israel.
Observator

×
Subiecte în articol: centru comercial
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close