Antena 3 CNN Actualitate Propunere legislativă. Mamele ar putea primi la naştere bani, în locul trusoului

Propunere legislativă. Mamele ar putea primi la naştere bani, în locul trusoului

Propunere legislativă. Mamele ar putea primi la naştere bani, în locul trusoului
Sursa foto: Mama copil
09 Ian 2010   •   14:10

Mamele ar putea primi o alocaţie de 350 lei la naşterea fiecarui copil, în locul trusoului. Noua prevedere apare într-un proiect ce va intra de sâmbătă în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Muncii. Potrivit unui proiect de Ordonanţă de urgenţă, pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Muncii, de bani ar urma să beneficieze inclusiv femeile al căror copil s-a născut decedat, sau a murit după naştere.

S-a ajuns la această variantă pentru că autorităţile nu reuşesc să găsească un furnizor care să asigure toate produsele ce vor compune trusoul pentru nou-născuţi.

Iniţiatorii proiectului de lege precizează că în prezent sunt reglementate două prestaţii sociale, destinate sprijinirii familiilor în care se nasc copii. Acestea sunt trusoul şi alocaţia pentru nou născuţi acordată pentru primii patru copii nou-născuţi vii.

Autorităţile estimează că de alocaţie vor beneficia de alocaţia pentru naşterea copilului vor beneficia peste 200.000 de mame. Proiectul de Ordonanţă de urgenţă va fi în dezbatere publică până în 15 ianuarie.

Antena 3

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close