Antena 3 CNN Actualitate Protest al susţinătorilor rugbiului la Stadionul Arcul de Triumf. Ministerul anunță că nu cedează

Protest al susţinătorilor rugbiului la Stadionul Arcul de Triumf. Ministerul anunță că nu cedează

Câteva zeci de persoane au protestat, duminică, la Stadionul Arcul de Triumf, faţă de refuzul Ministerului Tineretului şi Sportului de a da înapoi în administrare Federaţiei Române de Rugby arena după reconstruire.

Protest al susţinătorilor rugbiului la Stadionul Arcul de Triumf. Ministerul anunță că nu cedează
de Georgiana Adam    |    07 Feb 2021   •   16:02

Protestatarii au afirsat bannere pe care se puteau citi mesaje ca "Stroe şi Novak au defrişat " şi "Atenţie, rechini imobiliari".

"Vreau ca MTS să înţeleagă că aceasta e casa rugbiului românesc de 108 ani. Să înţeleagă domnul ministru Novak că joc rugby aici de la 12 ani!  Cunosc acest stadion de când nu avea iarbă şi îl rog să ne înţeleagă că nu poate să ne ia casa să să ne dezrădăcineze. Normalitatea înseamnă respect. Vrem să fim respectaţi şi nu e normal să fiu tratat aşa. Vreau să se recunoască faptul că această casă este a mea”, a declarat Nicolae Ungureanu, fost component al echipei naţionale de rugby.

Federaţia Română de Rugby (FRR) acuză că MTS vrea să naţionalizeze Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf, prin faptul că ministerul doreşte ca pe noua arenă să se desfăşoare şi competiţii din alte sporturi.

În replică, MTS a dat publicităţii un comunicat, în care precizează că nu acceptă ca o persoană juridică de drept privat, respectiv o singură federaţie sportivă, să încerce să forţeze primirea dreptului unic de folosinţă gratuită asupra Stadionului Arcul de Triumf şi să obţină venituri de pe urma acestuia.

"O astfel de situație ar fi profund nedreaptă față de contribuabilii români"

Reprezentanții Ministerului Tineretului și Sportului susțin că deși au fost supuși unor presiuni și atacuri, ei nu vor renunța la ideea de a oferi stadionul și altor sportivi. Justificarea este că în urma investiției a apărut un obiect nou, complet diferit de cel administrat în trecut de Federația de rugby.

„Investiția realizată a înzecit valoarea stadionului Arcul de Triumf, care s-a transformat dintr-un simplu stadion într-un centru sportiv complex. A devenit, astfel, un obiectiv nou, complet diferit de cel inițial. Nu poate fi acceptată ipoteza ca o persoană juridică de drept privat, respectiv o singură federație sportivă, să încerce să forțeze primirea dreptului unic de folosință gratuită asupra acestui centru sportiv și să obțină venituri de pe urma sa. O astfel de situație ar fi profund nedreaptă față de contribuabilii români și față de celelalte sporturi”, scrie în comunicatul de presă al MTS.

Federația Română de Rugby va beneficia în continuare de prioritate față de alte sporturi în folosirea gratuită a stadionului pentru meciuri și antrenamente, precizează cei de la MTS.

La Stadionul Arcul de Triumf a fost făcută o investiție de 37 de milioane de euro pentru că baza va fi folosită în timpul Campionatului European de Fotbal. Pe lângă renovarea terenului și a tribunelor, s-au realizat parcări subterane moderne, terenuri de antrenament, sală de conferințe, spații pentru oficiali, săli pentru presă, centru de medicină sportive, săli VIP, restaurant, muzeu, hotel pentru sportivi, spații tehnice și adăpost de protecție civilă.

×
Subiecte în articol: rugby protest
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close