Antena 3 CNN Actualitate Protest faţă de "numirile politice", la Vulcan. Minerii au reluat lucrul după ce inginerul-şef demis a fost repus în funcţie

Protest faţă de "numirile politice", la Vulcan. Minerii au reluat lucrul după ce inginerul-şef demis a fost repus în funcţie

Protest faţă de "numirile politice", la Vulcan. Minerii au reluat lucrul după ce inginerul-şef demis a fost repus în funcţie
01 Apr 2013   •   14:30
UPDATE 14.30 -  Minerii din schimbul al doilea de la Exploatarea Minieră Vulcan au intrat în subteran, luni după-amiază, după aproximativ două ore de protest în curtea unităţii, protestul încheindu-se după ce inginerul-şef pentru securitate şi sănătate în muncă, care fusese demis, a fost repus în funcţie.
   
Revenirea asupra deciziei i-a mulţumit pe minerii care aşteptau în curtea minei decizia conducerii SNH şi astfel, după aproximativ două ore de protest, aceştia au intrat în subteran.


ŞTIREA INIŢIALĂ 13.20

Minerii din schimbul al doilea de la Mina Vulcan refuză, luni, să intre în subteran, după ce conducerea Societăţii Naţionale a Huilei l-a înlocuit din funcţie pe inginerul-şef pentru Securitate şi Sănătate în Muncă, oamenii spunând că schimbarea s-a făcut pe criterii politice, informează Mediafax.
   
Nemulţumiţi că directorul general al Societăţii Naţionale a Huilei, Nicolae Drăgoi, l-a schimbat din funcţie pe inginerul-şef pentru Securitate şi Sănătate în Muncă (SSM) Simion Hanganu, minerii stau în curtea minei şi susţin că nu vor începe lucrul până când cei din conducerea SNH nu vor renunţa la schimbarea inginerului-şef.

"Inginerul-şef schimbat nu are carnet de membru de partid şi de aceea l-au schimbat, dar este un bun profesionist. Nu avem nevoie să ne conducă politicienii. Sunt suficienţi în Parlament. Aici avem nevoie de specialişti. Securitatea şi Sănătatea în Muncă nu poate fi dată pe mâna oricui", a spus unul dintre minerii nemulţumiţi.
   
"E o schimbare pur politică, să-i facă loc PSD-istului Aurelian Enache, pe care au zis că l-au schimbat disciplinar. Ce au să-i reproşeze lui Hanganu (inginerul-şef - n.r.) să ne spună şi nouă. Ne-am săturat de numirile lor abuzive şi politice. De aia nu vom mai avea locuri de muncă, ne conduc doar politruci", a afirmat un alt miner.
   
Simion Hanganu a fost schimbat, vineri, din funcţie cu fostul director al minei Aurelian Enache, care a fost retrogradat de aceeaşi conducere SNH pe motive disciplinare. Hanganu a fost numit şef sector aeraj.
           
Minerii îl aşteaptă pe directorul SNH pentru a le explica motivele numirilor făcute vineri.

×
Subiecte în articol: mineri
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close