Antena 3 CNN Actualitate Protest în Piața Victoriei! Peste o sută de oameni au cerut demisia Guvernului

Protest în Piața Victoriei! Peste o sută de oameni au cerut demisia Guvernului

Deși demonstrațiile sunt în continuare interzise, circa o sută de oameni s-au adunat în Piața Victoriei pentru a protesta împotriva măsurilor luate de Guvern. Potrivit unor surse, mulți participanți erau militanți ai imunizării naturale și nu susțin vaccinurile.

Protest în Piața Victoriei! Peste o sută de oameni au cerut demisia Guvernului
15 Mai 2020   •   18:18

Update ora 22.00

Protestul din Piața Victoriei s-a încheiat.

Update ora 19:20

Protestatarii anunță că vor reveni și mâine în Piața Victoriei, de la ora 17.00.

Omul de afaceri Viorel Cataramă și-a declarat susținerea față de inițiativa protestarilor și a susținut: „Mâine, dacă și al doilea test va ieși negativ, mă duc în Piața Victoriei să protestez!”

Update ora 19:15

Marian Tivilic Moroșanu, cunoscut drept Ceaușescu, unul dintre cei mai vocali protestatari ai miscării Rezist, a fost ridicat de reprezentanții Jandarmeriei.

Știrea inițială:

Peste 100 de oameni s-au strâns, vineri, după ora 17.00, în Piața Victoriei, pentru a protesta față de măsurile adoptate de autorități în contextul epidemiei de COVID-19. Ei nu poartă mască și nu păstrează distanța minimă de 1,5 metri.

În fața Palatului Victoria se află tineri, persoane în vârstă și chiar și copii. Între ei, se află și fostul europarlamentar Adrian Severin.

Oamenii prezenți la protest stau unii lângă alții, unii dintre ei strângându-și mâna sau îmbrățișându-se.

„Jos dictatura!”, „Demisia!”, „România, trezește-te”, „Suntem oameni, suntem frați, nu ne vom lăsa cipați!” sunt cuvinte ce se aud din Piața Victoriei.

„Cui foloseşte demenţa termometrizării?”, „Sunt născut în 83, nu vreau ca fiu-mio să trăiască în 84”, „Imunizare naturală, nu carantină socială”, sunt doar câteva dintre mesajele afișate de protestatari.

Protestul a fost anunțat pe Facebook, iar oamenii cer „pedepsirea tuturor făptuitorilor care au încălcat legile și Constituția prin instituirea decretului stării de urgență și a tuturor măsurilor ulterioare acestuia, cu complicitatea Parlamentului. (...) Parlamentarii ar fi trebuit să își ceară scuze imediat poporului pe care îl reprezintă și ale cărui interese trebuia să le protejeze. Cea mai bună cale de a-și cere scuze ar fi fost moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban și suspendarea președinteui Iohannis pentru abuz în serviciu și vătămare gravă a drepturilor și intereselor legitime a cetățenilor români. Nu a făcut-o. Așadar, oamenii cer demisia președintelui, a guvernului și sancționarea parlamentarilor complici la emiterea și impunerea decretelor și OUG-urilor ilegale care au încălcat și confiscat drepturile românilor, permițând abuzurile din perioada stării de urgență”.

Din imagini, se observă că cei peste o sută de participanți nu respectă măsura distanțării sociale.

Reprezentanții Jandarmeriei afirmă că deocamdată au intervenit cu echipele de dialog, în încercarea de a înăbuși protestul.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Alexandru Iocob, susține că forțele de ordine intervin în Piața Victoriei, unde peste 100 de persoane protestează. El susține că jandarmii „abordează soluția dialogului”, precizând că mitingul „este cel mai neplăcut scenariu”, în contextul epidemiei.

„Jandarmeria București se află în cel mai neplăcut scenariu. Ei dau impresia că nu înțeleg recomandările noastre. Nu au mijloace de protecție, nu păstrează distanța și trebuie să le explicăm cât de importante sunt pentru sănătatea lor. Chiar dacă încercăm să avem un dialog rezonabil, sănătatea jandarmilor este pusă în pericol pentru că trebuie să gestionăm o adunare de persoane care nu este cel mai plăcut lucru în acest moment. Am abordat soluția dialogului”, a spus Alexandru Iacob, la Antena 3.

Conform sursei citate, dispozitivul de jandarmi este în dinamică.

„La început au fost câteva echipe de dialog, dar numărul dispozitivului a fost crescut pe măsură ce numărul de patrticipanți a crescut”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.

 

Protestatarul Ceaușescu, ridicat de jandarmi


×
Subiecte în articol: Piata Victoriei protest
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close