Antena 3 CNN Actualitate Protest în faţa ambasadei Chinei din Bucureşti. 300 de chinezi nu şi-au primit salariile de la firme româneşti

Protest în faţa ambasadei Chinei din Bucureşti. 300 de chinezi nu şi-au primit salariile de la firme româneşti

Protest în faţa ambasadei Chinei din Bucureşti. 300 de chinezi nu şi-au primit salariile de la firme româneşti
Sursa foto: protest chinezi
02 Feb 2009   •   20:26

Trei sute de chinezi au protestat în faţa ambasadei Chinei din Bucureşti. Este pentru a treia oară, în ultimele zile, când oamenii cer să li se facă dreptate. Ei au lucrat la firme de construcţii din România, de la care nu şi-au mai primit salariile de două luni. Acum, vor ca măcar să fie ajutaţi să ajungă acasă.
Chinezii au venit în România în luna martie a anului trecut, printr-o firmă de recrutare din ţara lor. Fiecare a dat câte 10.000 de euro doar ca să ridice vile şi blocuri în România. Şi până în luna decembrie asta au şi făcut: au ridicat clădiri de lux în Capitală. De atunci, spun ei, nu au mai primit bani.
Societăţile de construcţii care i-au angajat spun însă că şi-au respectat înţelegerile avute cu firmele de recrutare din China.
Şi luni, oameniii au stat în faţa ambasadei tot degeaba. La fel ca şi zilele trecute, nu a ieşit nimeni să vorbească cu ei. Protestatarii declară că se vor întoarce şi în zilele următoare.
Observator

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close