Antena 3 CNN Actualitate Protest în zadar: Profesorii ameninţă din nou cu boicotarea sfârşitului de an şcolar

Protest în zadar: Profesorii ameninţă din nou cu boicotarea sfârşitului de an şcolar

Protest în zadar: Profesorii ameninţă din nou cu boicotarea sfârşitului de an şcolar
03 Feb 2010   •   14:06

Protestul desfăşurat miercuri de profesorii afiliaţi la Federaţia "Spiru Haret" s-a încheiat fără niciun răspuns concret din partea Ministerului. Nemulţumiţi de disponibilizările anunţate de executiv, sindicaliştii ameninţă din nou cu boicotarea sfârşitului de an şcolar.

Peste 100 de cadre didactice din Bucureşti, dar şi din ţară au pichetat Ministerul Educaţiei, timp de două ore. Profesorii sunt nemulţumiţi atât de reducerea de personal anunţată de executiv începând cu 1 septembrie, cât şi de forma actuală a legii unice de salarizare.

Nemulţumirile dascălilor sunt cu atât mai mari cu cât Avocatul Poporului consideră nejustificată intenţia sindicatelor de a sesiza Curtea Constituţională faţă de punerea în aplicare a ordonanţei prin care vor fi reduse 15.000 de posturi din învăţământ.

În condiţiile în care guvernanţii nu vin cu nicio soluţie la întâlnire, profesorii ameninţă cu alte forme de protest.


În plus, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ solicită Ministerului Educaţiei să elaborareze în regim de urgenţă normele de salarizare pentru personalul din învăţământ. Potrivit Federaţiei interpretarea diferită a modului de aplicare a acestei legi duce la discriminări.

În aceste condiţii, conducerea FSLI spune că e inevitabilă izbucnirea unor conflicte spontane.

Antena 3

×
Subiecte în articol: profesori protest
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close