Antena 3 CNN Actualitate Protest spontan, în fața Judecătoriei Constanța pentru a se permite pelerinajul de Sfântul Andrei

Protest spontan, în fața Judecătoriei Constanța pentru a se permite pelerinajul de Sfântul Andrei

Zeci de oameni au participat, marți, la un protest spontan, în fața Judecătoriei Constanța. Manifestanții au solicitat permiterea pelerinajului la Peștera Sfântului Andrei. Polițiștii au dat mai multe amenzi.

Protest spontan, în fața Judecătoriei Constanța pentru a se permite pelerinajul de Sfântul Andrei
Sursa foto: focuspress.ro
de Claudia Popovici    |    24 Noi 2020   •   18:45

Potrivit I.P.J. Constanța, marți, în jurul orei 14.30, polițiștii din cadrul Secției 3 și jandarmii din cadrul IJJ Constanța au identificat manifestanții, care nu respectau măsurile instituite prin carantinarea municipiului Constanța.

"Nu și-au putut justifica prezența în zonă și nu aveau un motiv întemeiat, prevăzut de lege, de a părăsi domiciliul”, spun polițiștii despre manifestanți.

Zeci de oameni amendați

Au fost aplicate 24 de amenzi, în valoare totală de 17.300 de lei, pentru nerespectarea restricțiilor de circulație impuse de actualul context epidemiologic, cât și pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, informează Mediafax.

De asemenea, polițiștii Secției 3 au sancționat contravențional o femeie și un bărbat, care nu purtau masca de protecție, cuantumul total al amenzilor fiind de 4.000 de lei, notează focuspress.ro

ÎPS Teodosie a declarat că 30 noiembrie este ziua spirituală a tuturor românilor și trebuie să ne susţinem "drepturile noastre de închinători” în instanţă

Şi ÎPS Teodosie a mers să solicite instanței suspendarea hotărârii CJSU Constanța respectiv permiterea realizării pelerinajului tradițional la Peștera Sfântului Andrei, în 30 noiembrie. El a cerut și enoriașilor să îl susțină în demersul său:

"Vreau ca toți cei care întrebați și doriți să ajungeți la Sfântul Andrei, cred că doriți sincer, să îmi susțineți acest demers, pe care îl voi înainta prin juriști, ca să ne lămurim, să nu fie cu o zi înainte interdicția că n-avem voie.

Trebuie să avem chiar o sentință în sensul acesta și vom face o intervenție. De mâine voi vorbi despre aceasta, eu am vorbit și mai înainte și voi căuta cei mai iscusiți juriști, care deja m-au căutat și mi-au spus că mă vor susține în demersul de a avea sărbătoarea Sfântului Andrei. Este o sărbătoare spirituală națională.”

"Eu nu mă mulţumesc cu nişte restricţii care nu au logică şi care ne restrâng drepturile noastre de închinători”, a spus Arhiepiscopul.

Sărbătoarea Sfântului Andrei este celebrată în data de 30 noiembrie.

 

×
Parteneri
Candidat la primarie, prins în flagrant când dădea șpagă
x close