Antena 3 CNN Actualitate Protest spontan la Uzina Vulcan: Sute de angajaţi susţin că nu şi-au mai primit salariile (VIDEO)

Protest spontan la Uzina Vulcan: Sute de angajaţi susţin că nu şi-au mai primit salariile (VIDEO)

Protest spontan la Uzina Vulcan: Sute de angajaţi susţin că nu şi-au mai primit salariile (VIDEO)
11 Iun 2010   •   09:33

Câteva sute de oameni au ieşit să protesteze, vineri dimineaţă,  în curtea Uzinei Vulcan din Capitală. Sindicaliştii sunt nemulţumiţi că nu şi-au mai primit salariile în ultima perioadă.

Aproximativ 700 de angajaţi au declanşat protestul spontan. Oamenii susţin că plata salariilor întârzie cu cel puţin o săptămână de aproape un an. De această dată, însă, ei nu şi le-au mai primit deloc.

"În prezent există o restanţă la jumătate din lichidarea lunii aprilie, deci după 15 mai, la salariaţii direct productivi şi indirect productivi şi de 70% la TESA. Există o restanţă şi la avansul din data de 30 mai, care nu s-a acordat. Peste câteva zile vine lichidarea lunii mai, iar conducerea a afişat o hârtie aseară, după plecarea salariaţilor, prin care li se spune că vor discuta aceste salarii undeva după data de 17 a acestei luni. Deci sunt trei restanţe salariale", a declarat Alexandru Păduraru, liderul sindicatului Vulcan.

"Pe lângă aceste restanţe salariale mai sunt ajutoare sociale, de înmormântare, plata concediilro de odihnă, pentru că şi aici nu respectă contractul", a mai spus liderul sindical.

Sindicaliştii susţin că s-au săturat să fie minţiţi si ameninţă că vor continua protestele până când le vor fi achitate drepturile salariale.



Antena3.ro



×
Subiecte în articol: vulcan protest sindicalisti
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close