Antena 3 Actualitate PROTESTE în București în ACEASTĂ DIMINEAȚĂ. Oamenii au ieșit RAPID în stradă

PROTESTE în București în ACEASTĂ DIMINEAȚĂ. Oamenii au ieșit RAPID în stradă

16 Sep 2017   •   11:43
PROTESTE în București în ACEASTĂ DIMINEAȚĂ. Oamenii au ieșit RAPID în stradă

Mai multe persoane protestează, sâmbătă, în fața Ambasadei Ucrainei la București. Protestatarii cer în stradă președintelui ucrainean Petro Poroșenko să blocheze legea învățământului adoptată de Rada Supremă, pe 5 septembrie, lege care, la articolul 7, vizează învățământul în limbile minorităților naționale. 

Noua lege a educației introduce sistemul de 12 clase în Ucraina și extinderea utilizării limbii ucrainene în sfera educației. Potrivit BucPress, în conformitate cu art. 7 al noii legi adoptate, sistemul de educație din Ucraina se desfășoară doar în limba de stat (ucraineană), iar materiile care se predau în prezent în școli în limba română urmează să fie predate în limba ucraineană.

De fapt, legea respectivă prevede ca în licee și facultăți să se predea doar în ucraineană, iar educația în limbile minorităților să fie disponibilă doar în grădinițe și școli primare, clasele I-IV.

Și guvernul ungar a protestat față de această lege prin vocea secretarului de stat ungar pentru comunitățile maghiare din afara țării, Janos Arpad Potapi, potrivit MTI.

 

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close