Antena 3 CNN Actualitate Proteste în Valea Jiului. Sute de mineri s-au blocat în subteran şi refuză să mai lucreze

Proteste în Valea Jiului. Sute de mineri s-au blocat în subteran şi refuză să mai lucreze

Proteste în Valea Jiului. Sute de mineri s-au blocat în subteran şi refuză să mai lucreze
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
06 Dec 2016   •   08:18

Aproape 360 de mineri de la exploatările de huilă Paroşeni şi Uricani, din Valea Jiului, s-au autoblocat în subteran, în cursul nopţii şi al dimineţii de marţi, nemulţumiţi de faptul că nu şi-au primit încă drepturile salariale cuvenite pentru luna noiembrie, plata acestora fiind întârziată cu o săptămână.

Protestul a început luni seara la Mina Paroşeni, cu minerii din schimbul 3, după care s-a extins, pe timpul nopţii şi marţi dimineaţa la Mina Uricani, cu angajaţii din schimburile 4 şi 1, a precizat preşedintele Sindicatului "Huila", de la Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului (SNIMVJ), Laszlo Domokos.

"În total, la cele două mine de cărbune protestează în subteran un număr de 357 de mineri din schimburile 1, 3 şi 4. Cu toţii sunt nemulţumiţi de faptul că nu am primit încă avansul la salariul pe luna noiembrie", a explicat liderul sindical.

"Trebuia să primim avansul pe luna noiembrie în data de 28 noiembrie, dar banii nu au intrat nici acum pe cardurile minerilor. Situația este destul de urâtă. Ni s-a spus că vom primi banii în cursul zilei de marți, dar nu avem nicio garanție în acest sens", a declarat președintele Sindicatului "Huila", Laszlo Domokos.

Liderul de sindicat a explicat că plățile au fost întârziate deoarece Complexul Energetic Hunedoara nu a plătit încă pentru huila pe care a primit-o de la minele SNIMVJ și astfel nu s-a putut constitui fondul de salarii.

SNIMVJ are peste 880 de angajați și este formată din minele Paroșeni, Uricani și Petrila. Toate aceste exploatări sunt cuprinse în programul de închidere a exploatărilor miniere din Valea Jiului, la mina Petrila extragerea cărbunelui din subteran fiind deja oprită.

×
Subiecte în articol: proteste
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close