Antena 3 CNN Actualitate Protestele de la Spitalul Judeţean Brăila s-au încheiat: Angajaţii îşi vor primi salariile integral (VIDEO)

Protestele de la Spitalul Judeţean Brăila s-au încheiat: Angajaţii îşi vor primi salariile integral (VIDEO)

Protestele de la Spitalul Judeţean Brăila s-au încheiat: Angajaţii îşi vor primi salariile integral (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Videonews
15 Sep 2010   •   22:50

 

Angajaţii Spitalului Judeţean Brăila au anunţat, miercuri, în cadrul unei transmisiuni din timpul emisiunii "Sinteza Zilei", că ziua s-a încheiat cu succes. În urma protestelor, aceştia şi-au primit fluturaşul de salariu fără nici una din reducerile anunţate.

Deşi nu şi-au primit banii încă, oamenii au siguranţa că nu au fost minţiţi de către conducătorii unităţii şi că suma pe care o vor primi joi va fi aceeaşi cu cea menţionată pe fluturaşul de salariu.

Angajaţii au mai ţinut să menţioneze că protestul a fost unul spontan, nedictat politic, după cum au susţinut unele surse. Ei sunt hotărâţi să repete manifestările lună de lună, dacă aceasta este singura cale prin care ar putea opri încălcarea drepturilor salariale, câştigate legal şi încălcate abuziv.

Liderul sindical al angajaţilor a mai spus faptul că descentralizarea spitalelor nu a fost un succes în cazul judeţului Brăila, deoarece Consiliul local şi cel judeţean nu au fost pregătite de o preluare a unei instituţii cu datorii atât de mari.

Peste 200 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă din Brăila au declanşat, marţi, o revoltă spontană. Oamenii au ieşit în curte pentru a protesta faţă de decizia de disponibilizare şi reducere a salariilor. Altercaţia s-a soladt cu două victime, ce au avut nevoie de îngrijiri medicale imediate.

 

Antena3.ro

 

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Brăila protest
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close