Antena 3 CNN Actualitate Protestul de pe 10 august, din Piața Victoriei. Organizatorii estimează că vor participa aproximativ 250.000 de oameni

Protestul de pe 10 august, din Piața Victoriei. Organizatorii estimează că vor participa aproximativ 250.000 de oameni

Protestul de pe 10 august, din Piața Victoriei. Organizatorii estimează că vor participa aproximativ 250.000 de oameni
Sursa foto: Foto: captură Antena 3 (arhivă)
09 Aug 2019   •   20:23

Un protest de amploare este anunţat pentru sâmbătă în Piaţa Victoriei din Capitală, la un an de la manifestaţiile antiguvernamentale ale diasporei din 10 august, soldate cu intervenţia în forţă a jandarmilor.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei, manifestaţia este organizată de Tomescu Tommy Joul în calitate de reprezentant al Grupului de Acţiune Civică Diaspora pentru România. Cererea a fost aprobată pentru aproximativ 250.000 de persoane.

Jandarmeria Capitalei susţine că organizatorii au comunicat faptul că protestul din Piaţa Victoriei începe la ora 14,00 şi se desfăşoară până la ora 22,15.

Pe paginile de socializare au fost create mai multe evenimente dedicate protestului.

Astfel, pe pagina de Facebook "Diaspora revine Acasă! 10 August 2019, TOŢI în Piaţa Victoriei!" oamenii sunt chemaţi la manifestaţie încă de la primele ore ale dimineţii.

"A mai rămas foarte puţin până la 10 August 2019. Aproape nimic nu s-a schimbat, cu excepţia faptului că Dragnea a intrat la puşcărie. În continuare, însă, îi avem pe Tăriceanu, Dăncilă, Şerban Nicolae, Nicolicea, Iordache, Pleşoianu, iar lista poate continua. În continuare, dosarul 10 August este nerezolvat, ba mai mult a fost mutat la DIICOT, acolo unde PSD şi-a pus omul de încredere în urmă cu aproximativ un an jumătate. Tocmai din cauza acestor lucruri, pe 10 August 2019 ne vedem din nou în Piaţa Victoriei. În urma discuţiilor cu mai multe persoane implicate, acesta va fi programul general al protestului din 10 august: 1) adunarea începe încă de la primele ore ale dimineţii în Piaţa Victoriei; 2) la ora 17,00 ne mutăm cu toţii în Piaţa Revoluţiei, la sediul MAI, de unde la ora 19,00 va începe un marş spre Piaţa Victoriei. Traseul marşului este următorul: ora 19,00 - plecare de la sediul MAI, din Piaţa Revoluţiei - sediul DIICOT (Calea Griviţei) - Guvern (pe Calea Victoriei). Sunt în jur de doi kilometri, iar timpul estimat este de jumătate de oră", se spune în anunţul de pe Facebook.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close