Antena 3 CNN Actualitate PSD, adevărul despre alocațiile copiilor. Cu cât intenționează Orban și Cîțu să le crească

PSD, adevărul despre alocațiile copiilor. Cu cât intenționează Orban și Cîțu să le crească

PSD reacționează după anunțul premierului Ludovic Orban, care a susținut luni că alocațiile copiilor vor crește în etape. Potrivit partidului social-democrat, premierul Orban și ministrul Finanțelor Florin Cîțu intenționează să crească alocațiile cu ”15-20 de lei”. Surse politice afirmă că alocațiile ar putea crește cu un procent cuprins între 10 și 20%.

PSD, adevărul despre alocațiile copiilor. Cu cât intenționează Orban și Cîțu să le crească
Sursa foto: Hepta
de Cristina Tudorache    |    27 Iul 2020   •   19:10

”După motivarea Curții Constituționale, Iohannis trebuie să promulge dublarea alocațiilor! Iar Cîțu să le plătească, nu doar să facă împrumuturi enorme pe spinarea generațiilor viitoare!

Dacă tot le vorbesc românilor despre respectul legii, să înceapă prin a respecta ei înșiși legile: alocațiile trebuie dublate, nu mărite cu 15-20 de lei, cum vor Cîțu și Orban. Este umilitor să le arunci copiilor niște mărunțis în rate, timp de 5 ani, spunând că nu sunt bani - asta după ce ai furat miliarde prin licitații aranjate în plină pandemie!

Iohannis se laudă cu 80 de miliarde de euro de la Bruxelles, iar Cîțu anunță non-stop împrumuturi pe care le vor plăti copiii de azi. Lăsați aberațiile, #dublați alocațiile!”, este mesajul social-democraților.

Ludovic Orban: Vom creşte alocaţiile în mai multe etape

Potrivit legii promulgate de preşedintele Klaus Iohannis pe 14 ianuarie, alocaţiile pentru copii ar trebui majorate de la 1 august după cum urmează: 

„- 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap; 

- 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii prevăzuţi la art. 1 alin. (3); 

- 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap.”

Cu toate acestea, premierul Ludovic Orban a afirmat, după decizia CCR, că nu există resursele financiare pentru dublarea alocaţiilor, dar va fi căutată o soluţie pentru că alocaţiile să crească în acest an.

”Vom creşte alocaţiile. Ne-am gandit la un mecanism care va permite o creştere in mai multe aetape, Procentul de creştere şi ritmul depind de prognozele pe care le vom face”, a afirmat Orban, luni.

În urmă cu o săptămână, au circulat informaţii conform cărora Guvernul are în discuţie, ca variante de lucru, majorarea cu 15% a alocaţiilor pentru copii şi creșterea cu 10% a punctului de pensie, de la 1 septembrie 2020.

 

×
Subiecte în articol: alocaţii PSD Ludovic Orban Klaus Iohannis
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close