Antena 3 CNN Actualitate PSD și-a anunțat decizia în privința facilităților fiscale pentru cei din IT și din construcții

PSD și-a anunțat decizia în privința facilităților fiscale pentru cei din IT și din construcții

PSD a anunțat că facilitățile fiscale pentru construcții și industria IT&C vor fi menținute. Printre angajamentele asumate de România față de Comisia Europeană, prin PNRR, se regăsesc și eliminarea scutirilor pentru unele categorii de salariați, cum sunt cei din aceste zone strategice ale economiei.

PSD și-a anunțat decizia în privința facilităților fiscale pentru cei din IT și din construcții
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    14 Dec 2021   •   19:23

PSD militează însă pentru modificarea PNRR. "PSD menține facilitățile fiscale pentru zone strategice ale economiei, precum construcțiile și industria IT&C, și vom introduce scheme de ajutor pentru IMM-uri și pentru companiile mari. Ținta acestor măsuri este în mod special susținerea produselor cu valoare adăugată ridicată, care aduc venituri mai mari companiilor locale, implicit și mai mulți bani la buget.

În egală măsură însă, PSD va lua măsuri pentru protejarea milioanelor de români salariați de la stat sau privat, mai ales pe cei aflați în zona salariului minim, astfel încât angajatorii să le plătească la zi contribuțiile sociale pentru pensii si sănătate.

Toate restanțele de acest tip trebuie reglate rapid, iar salariații să aibă garanția că pot beneficia de servicii medicale și că toate contribuțiile aferente pensiei sunt achitate la zi. PSD va acționa pentru a pune în aplicare reformele asumate de România pentru a primi banii din PNRR, în măsura în care acestea nu devin o povară suplimentară pe spinarea românilor.

Coaliția de dreapta a introdus în PNRR condiții nefericite precum scăderea pragului de impozitare la microîntreprinderi sau creșterea impozitelor locale. Din păcate, cele câteva simulări făcute de guvernul anterior, pe care miniștrii PSD le-au găsit la preluarea mandatului, sunt rupte total de realitate atât în privința valorii plafonului de impozitare pentru microîntreprinderi, cât și a cuantumului de majorare a taxelor locale. De aceea, PSD consideră că astfel de măsuri trebuie să fie suportabile atât pentru populație, cât și pentru IMM-uri, deci trebuie însoțite de compensări sau deductibilități, astfel încât impactul lor să fie atenuat", spun social-democrații.

Premierul a anunțat când va fi prezentat și supus aprobării bugetul pentru 2022

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că schița bugetului pentru anul 2022 va fi prezentată săptămâna viitoare, luni, iar propunerea va fi supusă aprobării în Parlament înainte de Crăciun.
Ședința din Parlament pentru aprobarea bugetului ar putea fi convocată înainte de Crăciun.

„Aprobarea în parlament, așa cum ne-am asumat, a rămas pentru data de 23 decembrie”, a adăugat Ciucă.

Reprezentanții PNL, PSD și UDMR negociază în aceste zile bugetul pe anul 2022 al guvernului condus de Nicolae Ciucă.

Premierul a mai transmis în cadrul discuției că suprataxarea marilor companii nu se va face anul acesta.

După ce a vorbit despre banii pentru majorarea alocațiilor și pensiilor, despre suprataxarea marilor companii, cât și despre noul buget, premierul a refuzat să continue discuția cu jurnaliștii după ce a fost întrebat dacă banii din PNRR ar putea fi gestionați de baronii locali din teritoriu.

„Este prima dată când aud acest subiect. Nu guvernăm țara pentru a ne duce cu fondurile predilect către o regiune sau către un anumit județ. Ne-am asumat să asigurăm dezvoltarea echitabilă a fiecărei regiuni și a fiecărui județ”, a răspuns premierul.

×
Subiecte în articol: PSD
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close