Antena 3 CNN Actualitate Putin le cere ucrainenilor să dea o lovitură de stat | "Ne va fi mai ușor să negociem cu voi decât cu banda de drogați și neonaziști de la Kiev"

Putin le cere ucrainenilor să dea o lovitură de stat | "Ne va fi mai ușor să negociem cu voi decât cu banda de drogați și neonaziști de la Kiev"

Liderul rus i-a îndemnat, vineri, pe militarii ucraineni să răstoarne, ei înșiși, guvernul de la Kiev.

Putin le cere ucrainenilor să dea o lovitură de stat | "Ne va fi mai ușor să negociem cu voi decât cu banda de drogați și neonaziști de la Kiev"
Sursa foto: getty images
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Feb 2022   •   17:23

"Îndemn armata să preia puterea în propriile mâini. Se pare că ne va fi mai ușor să ajungem la o înțelegere cu voi, decât cu această bandă de dependenți de droguri și neonaziști, care s-au stabilit la Kiev și au luat ostatic întregul popor ucrainean”, a spus Putin, conform agenției de stat RIA.

De asemenea, liderul de la Kremlin le-a cerut soldaților ucraineni să nu permită folosirea civililor ca scuturi umane.

Anterior, Ministerul rus al Apărării a anunțat că autoritățile de la Kiev au amplasat instalații Grad (de rachete, n.r.) în zonele rezidențiale ale capitalei ucrainene, relatează RIA.

Putin îi spune lui Xi Jinping că vrea discuții la nivel înalt cu Kievul, în timp ce îndeamnă la lovitură de stat în Ucraina

Vladimir Putin și Xi Jinping au discutat telefonic în cursul zilei de vineri iar președintele rus i-a spus omologului său chinez că Rusia dorește să poarte discuții la nivel înalt cu Ucraina.

China a refuzat, până în prezent, să numească "invazie" acțiunea militară a Rusiei în Ucraina sau să critice Moscova pentru atac, în contextul în care trupele ruse și-au intensificat, vineri, ofensiva lansată joi.

Potrivit unui text postat pe site-ul ministerului chinez, liderul rus i-a spus omologului chinez că SUA și NATO au ignorat multă vreme "preocupările de securitate" ale Rusiei, că și-au ignorat angajamentele și că au continuat să își extindă desfășurarea militară spre est, încălcând "linia roșie" strategică a Moscovei.

Putin mai este citat pe site-ul chinez spunând că Rusia dorește să poarte negocieri la nivel înalt cu Ucraina.

China, la rândul său, și-a reiterat apelul la rezolvarea crizei prin dialog.

Washingtonul a avertizat că Putin are intenția să dea jos guvernul de la Kiev

Rusia intenționează înlăturarea de la putere a administrației pro-Occident de la Kiev și instalarea unui regim pro-Rusia, a afirmat un oficial de la Washington pe baza informațiilor obținute de serviciile secrete.

"Noi estimăm că, în mod fundamental, Rusia are intenția să înlăture actuala conducere a țării și să instaleze un regim favorabil", a declarat un oficial de rang înalt din cadrul Departamentului american al Apărării.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin lovitura de stat Ucraina
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close