Antena 3 CNN Actualitate Q&A: De ce vrea în politică neurochirurgul Leon Dănăilă

Q&A: De ce vrea în politică neurochirurgul Leon Dănăilă

Q&A: De ce vrea în politică neurochirurgul Leon Dănăilă
Sursa foto: Foto: Facebook
12 Noi 2016   •   21:47

Este considerat un geniu în neurochirugie şi este cunoscut nu doar în România, ci în întreaga lume. Considerat un adevărat geniu, Leon Dănăilă a decis să intre în politică. La 83 de ani, medicul a fost pus de PNL primul pe lista de Senat din Bucureşti.

Partidul intenţionează astfel nu doar să-şi reabiliteze imaginea, dar şi să obţină mai multe voturi în Bucureşti, unde la alegerile din vară au pierdut categoric Capitala.

De ce a decis neurochirurgul Leon Dănăilă să intre în politică?

„În 1989, făcusem multe specializări şi mi s-a propus să fiu ministrul Sănătăţii, dar am refuzat. Eu făcusem specializări, în instituţie trebuia să stau pe scaun. Ţara noastră este puţin industrializată, nu are de unde să aibă un buget, astfel încât problemele vor persista. Asistenţa medicală se face totuşi la un nivel ridicat. La mine vin bolnavi din Anglia, Bulgaria, Canada. La mine consultaţiile sunt gratuite. Dacă faci un astfel de act este binevenit. (...) Prioritatea mea numărul unu este competenţa şi înlăturarea corupţiei. Se mai pot aproviziona spitalele cu aparatură”, a declarat Leon Dănăilă în emisiunea Q&A de la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Q&A alegeri parlamentare 2016 PNL
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close