Antena 3 CNN Actualitate Radarele fixe ar putea să reapară pe șoselele din România. Unde vor fi montate primele dispozitive

Radarele fixe ar putea să reapară pe șoselele din România. Unde vor fi montate primele dispozitive

Radarele fixe ar putea să reapară după 10 ani, pe drumurile de la noi din țară, potrivit unei inițiative de creștere a siguranței în trafic, din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Radarele fixe ar putea să reapară pe șoselele din România. Unde vor fi montate primele dispozitive
Sursa foto: Gettyimages | Pascal Le Segretain / Staff
de Ioana Mircea    |    01 Noi 2022   •   20:31

Ministerul Transporturilor susține că România este singura țară din Uniunea Europeană în care nu există radare fixe. Demersul de a instala aceste dispozitive, face parte din Strategia Națională de Siguranță Rutieră 2022-2030 și include montarea a 300 de radare mobile și 500 de camere video pe șosele.

Fiecare radar mobil va costa în medie 12.850 de euro, iar fiecare cameră de viteză are un preț mediu de 62.500 de euro. Ele vor face parte dintr-un sistem automatizat care va putea amenda șoferii conectându-se la bazele de date ale Poliției Române pentru a-i identifica pe cei care încalcă legea.

Operaționalizarea sistemului e-SIGUR, din care face parte această inițiativă se va face în maximum doi ani de la intrarea în vigoare a legii, care se află acum la faza de proiect.

Ministerul Transporturilor a anunțat că Valea Oltului va fi printre primele tronsoane rutiere unde vor fi din nou instalate radare fixe, ca parte a arterei București – Sibiu (A1 / DN7 / E81), unul dintre drumurile vizate alături de DN1, între Bucureşti - Braşov și Autostrada Soarelui, de la București până la Mangalia. Pe aceste trei artere intens circulate ar urma să se amplaseze 131 de radare fixe, potrivit adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: radare fixe
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close