Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: Rusia a început diversiunea - își fabrică pretext pentru a II-a invadare a Ucrainei

Radu Tudor: Rusia a început diversiunea - își fabrică pretext pentru a II-a invadare a Ucrainei

Ministrul american al apărării, Lloyd Austin, premierul britanic Boris Johnson şi NATO au avertizat joi la unison împotriva unei provocări a Moscovei pentru a justifica o intervenţie militară în Ucraina după informaţii “tulburătoare” despre acuzaţii reciproce de bombardamente între armata ucraineană şi separatiştii proruşi, relatează AFP.

Radu Tudor: Rusia a început diversiunea - își fabrică pretext pentru a II-a invadare a Ucrainei
Sursa foto: Antena 3
de Radu Tudor    |    17 Feb 2022   •   18:28

“Am văzut informaţiile despre bombardamente şi este desigur tulburător. Suntem încă pe cale de a aduna detalii. Spunem de mai mult timp că ruşii ar putea face ceva de genul ăsta pentru a justifica un conflict de tip militar”, a declarat Austin la încheierea unei reuniuni cu omologii săi din NATO la sediul Alianţei din Bruxelles.

“Vom fi atenţi la acele operaţiuni în care Rusia fabrică un eveniment dramatic pentru a justifica un atac, un joc pe care l-am văzut derulându-se în trecut şi vom continua să examinăm modalităţi de a ne îmbunătăţi pregătirea”, a adăugat el.

“Nu avem nicio certitudine cu privire la incidente, dar am văzut tentative de înscenare a unui pretext pentru a justifica o invazie în Ucraina şi desigur aceasta suscită îngrijorare”, a declarat la rândul său Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO.

“Sunt destul de mulţi ofiţeri ruşi în Donbas şi ei pot monta un pretext”, a avertizat el.

“Urmărim îndeaproape ceea ce se petrece şi vom continua să expunem planurile şi acţiunile de dezinformare ale Rusiei pentru a-i complica sarcina şi a face mai dificilă o invazie”, a explicat Stoltenberg.

“Constatăm multă dezinformare pe site-urile ruse cu scopul de a crea o atmosfera de presupuse atacuri împotriva populaţiei ruse în această parte a Ucrainei”, a subliniat şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, după o reuniune a liderilor UE consacrată tensiunilor între Rusia şi Ucraina, înaintea unui summit cu omologi ai lor din Uniunea Africană la Bruxelles.

De asemenea, premierul britanic Boris Johnson a acuzat Rusia de o “provocare” cu scopul de a “discredita” Kievul şi a justifica o intervenţie, după ce o grădiniţă a fost lovită de un obuz în estul Ucrainei, unde armata ucraineană şi separatiştii proruşi au raportat bombardamente.

Citește continuarea articolului pe radu-tudor.ro.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Rusia Ucraina
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close