Radu Tudor: Băsescu atacă DNA și spune că nu trebuie să revină la abuzurile de pe vremea sa

de Radu Tudor    |    15 Feb 2021   •   11:10
Radu Tudor: Băsescu atacă DNA și spune că nu trebuie să revină la abuzurile de pe vremea sa

Radu Tudor spune, pe blogul personal, că fostul președinte al României, Traian Băsescu, ”a încercat să explice necesitatea existenţei SIIJ şi a arătat că procurorii DNA ar fi ținut deschise dosare cu magistraţi pentru pretinsa vulnerabilizare a acestora”.

”Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a vorbit duminică seară, la România Tv despre ultimele evoluţii din Justiţie, despre măsurile luate de ministrul Stelian Ion privind Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie şi despre activitatea DNA privind vremea în care instrumenta dosarele cu magistraţi.

Acesta a încercat să explice necesitatea existenţei SIIJ şi a arătat că procurorii DNA ar fi ținut deschise dosare cu magistraţi pentru pretinsa vulnerabilizare a acestora.

‘Atacul la magistraţi este incorect. Este incorect pentru că ministrul Justiției trebuia să vadă ce a putut să facă DNA-ul. Această Secție care are doar 7 procurori a făcut 2 rechizitorii. Dar nu spune nimeni ca a închis 600 de dosare. Ca sa închizi un dosar trebuie să analizezi tot ce e în el. Să verifici și să faci un referat.

Ei, aceste șase sute de dosare stăteau în sertarele DNA. DNA îl tine pe domnul judecător cu dosarul deschis. Judecătorul știa că are un dosar la DNA.

Astfel când venea la ei un dosar prost făcut, puțini îndrăzneau să nu se conformeze pentru că știau că există un dosar neînchis.

”Ținta e readucerea judecătorilor sub un oarecare control nedeclarat al DNA”

La această Secție specială care a închis 600 de dosare și a trimis două rechizitorii au acces și cetățenii. Dacă ei constată că în instanță nu se dă drept la apărare, sau alte chestiuni ce ţin de justițiabil, se pot adresa acestei Secții.

Este greu pentru USR care până a ajuns la guvernare striga ticăloșii, iată acum au ajuns ei ticăloși. Ei reprezintă o stângă ce vrea sa spună că nu e comunistă, dar e neo-marxistă .

Miza e una singură. Revenirea la DNA a autorității și a discreționarismului prezentat față de judecători. Ținta e readucerea judecătorilor sub un oarecare control nedeclarat al DNA. Știți că atunci când ți se face o plângere, ți se deschide un dosar penal. Nimănui nu îi este confortabil să știe că are un dosar deschis la DNA. Și îi filmam pe judecători când ii chemam la DNA.’, a explicat Băsescu, citat de stiripesurse.ro.

Este de amintit că un complet de judecată de la Curtea de Apel Bucureşti este aşteptat să stabilească, în 16 februarie, o primă decizie în dosarul de mare corupţie instrumentat de DNA în care printre persoanele trimise în judecată se află şi fiica fostului preşedinte, Ioana Băsescu.

În acelaşi dosar mai sunt judecaţi fostul ministrul al Dezvoltări, Elena Udrea, şi fostul preşedinte al CJ Tulcea Victor Tarhon, pentru fapte de corupţie în legătură cu finanţarea campaniei electorale din anul 2009.

DNA l-a condamnat definitiv la închisoare cu executare pe fratele fostului președinte al României, Mircea Băsescu

Tot DNA a trimis în judecată şi a obţinut o condamnare definitivă cu executare pe numele fratelui fostului președinte al României, Mircea Băsescu, pentru pretinse fapte de trafic de influenţă.

Mircea Băsescu a fost condamnat definitiv la patru ani ce închisoare cu executare, pedeapsă îndeplinită, pentru că ar fi primit 600.000 de euro de la membrii ai clanului Bercea Mondialu pentru intervenţii în justiţie.

Anchetatorii DNA l-au trimis în judecată în octombrie 2015 pe nepotul fostului preşedinte, Dragoş Băsescu.

Acesta a fost acuzat tot de fapte de trafic de influenţă, tot în mediul judiciar, iar după analiza dosarului magistraţii au stabilit o pedeapsă definitivă de trei ani de închisoare cu executare”, scrie Radu Tudor pe blogul personal

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close